ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

«Σουρεαλιστική μαγεία» Ο Eugene Souleiman φέρνει τη «Βρετανική Αναγέννηση» στην επίδειξη του Thom Browne 2020


7 Απριλίου 2020

«Σουρεαλιστική μαγεία» Ο Eugene Souleiman φέρνει τη «Βρετανική Αναγέννηση» στην επίδειξη του Thom Browne 2020

Η έμπνευση  

«Ήρθε η ώρα για το φάρμακό σας, κύριε Browne», ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα στην έναρξη της επίδειξης του Thom Browne για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020. Αυτή και μόνο η πρόταση λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κολεξιόν του Browne... Μην προσπαθείτε να βγάλετε νόημα, απλώς καθίστε αναπαυτικά και αφεθείτε σε ένα ψυχεδελικό «πυρετώδες όνειρο» όπου υφαίνονται μεταξύ τους ένα πλήθος μυστηριακών μοτίβων.

jenny.gr

Μπαίνοντας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, μας καλωσόρισε μια πασαρέλα που έφερνε αμέσως στο μυαλό τους κήπους των Βερσαλλιών, μόνο που τα λουλούδια, το σιντριβάνι και τα πουλιά ήταν φτιαγμένα από ύφασμα Oxford. Αυτό το ανέμελο, ονειρικό σκηνικό, σε συνδυασμό με το μεγαλείο και την κλασική καλαισθησία του χώρου, παρείχε το τέλειο φόντο για τη σουρεαλιστική κολεξιόν του Browne για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020. Μια κολεξιόν με βαθιές ρίζες στο πάθος του σχεδιαστή για την ιστορία και την τέχνη και για τον παρακμιακό χώρο μεταξύ αυτών των δύο κόσμων.

jenny.gr

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η γαλλική Αναγέννηση αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις για την επίδειξη. Σιλουέτες του 18ου αιώνα κοσμούν την πασαρέλα με παραδοσιακούς κορσέδες, φουφούλες και μισοφόρια, τα οποία σχηματίζονται από μεγάλες κατασκευές που μοιάζουν με κλουβιά. Η επίδειξη κλείνει με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια με ένα νυφικό φόρεμα διακοσμημένο με φανταχτερές χρυσές φούντες και με τη γνωστή λεπτομέρεια trompe l’oeil του Browne. Σακάκια tweed δίνουν μια κολεγιακή νότα και «ομπρελίτσες» φτιαγμένες από ναυτικά καπελάκια παρελαύνουν δίπλα σε χαρακτηριστικά ναυτικά κομμάτια, όπως παπούτσια σε σχήμα φάλαινας που λειτουργούν ως πόντιουμ και πανωφόρια με ανάγλυφα πλοία. Ακόμα και αν καταφέρεις να παρακολουθήσεις όλες τις διαφορετικές αφηγήσεις της επίδειξης, η μουσική προσθέτει μια επιπλέον παραδοξότητα στο μείγμα. Η heavy metal διασκευή ενός κλασικού τραγουδιού μετασχηματίζεται σε μια απόκοσμη, νοσταλγική ηχώ της μουσικής των Teletubbies.

jenny.gr

Τι διάλεξε να μεταφέρει στο styling των μαλλιών ο Global Creative Director της Wella Professionals έχοντας μπροστά του τόσα πολλά μοτίβα; Η πιο σύντομη απάντηση είναι: Τα πάντα! Ο Souleiman χρησιμοποίησε όλα τα στιλ συνδυάζοντας άψογα την ελαφρότητα, την πολυτέλεια και την ακαμψία της γαλλικής Αναγέννησης με τις πανύψηλες και επιβλητικές δομές που χαρακτηρίζουν την κολεξιόν.

Τα μαλλιά

Βλέποντας τις περούκες, είναι φανερό από το σχήμα, το ύψος και τη γενική τους δομή ότι η έμπνευση προέρχεται από τη γαλλική Αναγέννηση του 18ου αιώνα. Ωστόσο, μια ματιά στην υφή, το στιλ και το χρώμα των περουκών αρκεί για να καταλάβουμε ότι η έμπνευση σταματά εκεί και ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με τη δημιουργική ευφυΐα του Eugene Souleiman. «Βρισκόμαστε στο Παρίσι και υπάρχουν πάρα πολλοί κομμωτές που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες παραδοσιακές περούκες», αναφέρει, «αλλά εγώ είμαι Άγγλος. Ήθελα να υπάρχει μια χαλαρή αναφορά, αλλά ταυτόχρονα ήθελα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό». Διατηρώντας περίπου το ίδιο σχήμα, ο Souleiman επέλεξε μια «μαλακότερη, πιο περίπλοκη και ελαφρώς σπασμένη υφή», σε αντίθεση με τις χνουδωτές, καθαρές και σκληρές γραμμές που έχουν οι κλασικές γαλλικές περούκες, δίνοντάς τους μια χαρακτηριστική διάθεση punk και γκέισας. Κάθε περούκα χρειάστηκε περίπου εφτά ώρες για να φτιαχτεί ακολουθώντας την τεχνική της πλεξίδας ψαροκόκαλο, ενώ στη συνέχεια ψεκάστηκε με EIMI Dry Meκαι χαλάρωσε για να αποκτήσει τη μοναδική της υφή.  

jenny.gr

Προκειμένου να στερεωθούν οι περούκες στα μοντέλα, τα φυσικά μαλλιά των μοντέλων χωρίστηκαν αρχικά σε ξεχωριστά τμήματα, τυλίχτηκαν σφιχτά γύρω από το κεφάλι και σταθεροποιήθηκαν με EIMI Dynamic Fix. MystifyMeStrong. Αυτή η διαδικασία επαναλήφθηκε μέχρι να τυλιχτούν όλα τα μαλλιά σε μια πλεξίδα και να στερεωθούν στην κορυφή του κεφαλιού, παρέχοντας επιπλέον ύψος και αρκετά ισχυρό σχήμα προκειμένου να στερεωθεί η περούκα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε μια ταινία Velcro στην κορυφή των μαλλιών, έτσι ώστε να κολλήσει η περούκα χωρίς να καταπονεί τα μοντέλα. Στο πραγματικό γαλλικό αναγεννησιακό στιλ, μεγάλες τούφες μαλλιών από την περούκα τραβιούνται μπροστά από τα αυτιά και σχηματίζουν σφιχτές κυλινδρικές μπούκλες. Στο μη-πραγματικό γαλλικό στιλ, όμως, αυτό γίνεται μέσω της τεχνικής «chopstick curl», όπου τα μαλλιά ψεκάζονται με EIMI Sugar Lift, στεγνώνονται με σεσουάρ ghd Air hairdryerκαι τυλίγονται σφιχτά γύρω από δύο chopsticksπριν στερεωθούν στο πλάι του κεφαλιού. Για την ολοκλήρωση του styling, τυλίχθηκε ένα κομμάτι δαντέλας πάνω από τις περούκες και από πάνω τοποθετήθηκε ένα βέλο. Και τα δύο στερεώθηκαν με μια μεγάλη φουρκέτα μαλλιών. Το κλειδί είναι ότι δεν είναι εμφανής η δομή των μαλλιών. Δεν υπάρχουν χωρίστρες και πλεξίδες, δεν υπάρχει ίχνος από τα φυσικά μαλλιά των μοντέλων κάτω από τις περούκες. Οι περούκες και το βέλο παρέχουν στα μοντέλα πλήρη, ομοιόμορφη ανωνυμία.

jenny.gr

Τα περισσότερα μοντέλα φορούν περούκες. Τα υπόλοιπα μοντέλα φορούν περίτεχνα καπέλα που μοιάζουν με κλουβιά, ο σχεδιασμός των οποίων συνιστά μια υπέροχη αντίθεση μεταξύ της σκληρής συρμάτινης βάσης και των όμορφων φιόγκων που μοιάζουν με πεταλούδες. Η έμπνευση πίσω από αυτά προήλθε από την ίδια την κολεξιόν, η οποία εστίαζε στο μοτίβο του κλουβιού, στους κορσέδες και στη «διαδικασία» – όλα δηλαδή τα στοιχεία που θέλησε να μεταφέρει στα μαλλιά ο Souleiman. Το styling των μαλλιών κάτω από τα καπέλα-κλουβιά είναι παρόμοιο με το styling των μαλλιών κάτω από τις περούκες. Χωρίζονται σε τμήματα κατά μήκος της κεντρικής χωρίστρας, ισιώνονται και λειαίνονται εφαρμόζοντας όσο γίνεται περισσότερο στο κεφάλι. Η διαφορά είναι στις τελικές πινελιές. Τα μαλλιά τραβιούνται σε μια χαμηλή αλογοουρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ψεκάζονται ελεύθερα με EIMI Dry Meκαι πλέκονται σε μια απλή πλεξίδα. Στη συνέχεια τα κλουβιά στερεώνονται με μια απλή φουρκέτα στο χρώμα των μαλλιών των μοντέλων ώστε να είναι αόρατη και δένονται με μια κορδέλα γύρω από τον λαιμό, πίσω από τα αυτιά και σταυρωτά στο μέτωπο των μοντέλων. Σε σύγκριση με την ανωνυμία που προσδίδει η περούκα, τα κλουβιά παίζουν κατά κάποιο τρόπο «κρυφτό» με τα μαλλιά των μοντέλων. Τα εκθέτουν και τα αποκρύπτουν ταυτόχρονα, ενώ το παιδικό υπονοούμενο της πλεξίδας λειτουργεί ως κλείσιμο του ματιού στο αλλόκοτο μοτίβο της παιδικής χαράς που υφέρπει σε ολόκληρη την επίδειξη της κολεξιόν.

Όταν ρωτήθηκε πώς είναι να δουλεύει κανείς με τον Browne, ο Souleiman απάντησε: «Αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι καινούργιο, κάτι που τρέφει τη δημιουργικότητά σου. Γι’ αυτό έχω αποφασίσει να δουλεύω μόνο με σχεδιαστές που είναι πολύ δημιουργικοί, όπως ο Thom Browne. Επιλέγω την τέχνη». Ένα πράγμα είναι σίγουρο: όποτε ο Souleiman και ο Browne ενώνουν τις δημιουργικές τους ευφυΐες, ξέρεις ότι η επίδειξη που θα δεις θα ξεπερνά τον μέσο όρο.

Σημειώσεις για τους συντάκτες:

Προϊόντα που πρωταγωνίστησαν στην επίδειξη του @ Thom Browne Α/Κ 2020:  

Wella Professionals EIMI Sugar Lift 
Wella Professionals EIMI Mystify Me Strong 
Wella Professionals EIMI Dry Me
Σεσουάρ ghd Air hairdryer 


Συντελεστές: Επιμέλεια μαλλιών από τον Eugene  Souleiman, Global Creative Director  της Wella Professionals για τη Περιποίηση και το Styling των μαλλιών 

Τα προϊόντα Wella Professionals διατίθενται σε επαγγελματικά κομμωτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνσηwww.wella.gr

Μάθετε όλα τα τελευταία νέα της Wella Professionals ακολουθώντας @wellaprofessionalsκαι στο @wellahair.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.