ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Aυτό είναι το κατάλληλο τσιμπιδάκι φρυδιών για σένα


The Jennettes

16 Απριλίου 2020

Aυτό είναι το κατάλληλο τσιμπιδάκι φρυδιών για σένα

Η αισθητική είναι μια μορφή επιστήμης και τέχνης μαζί. Χρόνο με το χρόνο, κάθε τομέας της κάνει άλματα και εξελίσσεται με θεαματικό τρόπο.

Ως brow expert, δεν θα μπορούσα να μην γράψω για εσάς, μερικές συμβουλές περιποίησης των φρυδιών σας , για όλες τις ημέρες που δεν θα μπορούμε να τα φροντίζουμε μαζί. Τις ημέρες που μένουμε σπίτι, η επικοινωνία μας δεν σταματά μέσα από αυτή τη στήλη. 

Το microblanding μπορεί να κάνει θαύματα και να προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όμως, σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσω γι’αυτό, αλλά για ένα εργαλείο που εδώ και πολλές δεκαετίες, βρίσκεται στα νεσεσέρ όλων των γυναικών (αλλά και αρκετών ανδρών πλέον). 

Το τσιμπιδάκι φρυδιών μπορεί να δώσει ή να... εξαφανίσει το σχήμα από τα φρύδια.

Η μορφή και η χρήση του καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι χρησιμοποιώντας μόνες σας το τσιμπιδάκι φρυδιών μπορείτε να εξασφαλίσετε για τον εαυτό σας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αν το τσιμπιδάκι που έχετε επιλέξει δεν είναι το κατάλληλο και αν το χρησιμοποιείτε άτσαλα, βιαστικά και επιπόλαια, τότε η τελική εικόνα είναι βέβαιο ότι θα σας δυσαρεστήσει.

jenny.gr

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω να βάλω στο μικροσκόπιο αυτό το μικρό εργαλειάκι με τις πολλαπλές χρήσεις και να σας οδηγήσω στην εύρεση του ιδανικού για την ικανοποίηση των αναγκών σας.

Το τσιμπιδάκι (ή τριχολαβίδα) δεν αφαιρεί μόνο τριχούλες από το δέρμα του προσώπου και από οποιαδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Μπορεί να «αναβαθμίσει» το nail art, μιας και μπορεί να πιάσει με «χειρουργική ακρίβεια» μικροσκοπικά στρασάκια που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε κάθε νύχι.

Στην αγορά, τα σχήματα, τα χρώματα και τα σχέδια ποικίλλουν.

Η μύτη του και η λαβή του είναι τα δύο χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη μορφή του. Η πρώτη καθορίζει σε συντριπτικό βαθμό και την αποτελεσματικότητά του.

Η μύτη δεν είναι η ίδια σε όλα τα τσιμπιδάκια: διαφέρει ως προς το φάρδος και την κλίση της. Είναι αυτή που  βοηθάει στον καθορισμό της ποσότητας των τριχών που θέλουμε να αφαιρέσουμε.

Από την άλλη, το μήκος και το πάχος της λαβής καθορίζει το πόσο εύχρηστο είναι το τσιμπιδάκι και πόσο καλά μπορεί να «συνεργαστεί» με το χέρι μας. Να θυμάστε ότι οι δύο πλευρές της τριχολαβίδας θα πρέπει να εφάπτονται τέλεια όταν κλείνει.

jenny.gr

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους διαφορετικούς τύπους μύτης και την λειτουργία τους:

Point tip

Αυτό τσιμπιδάκι χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες γιατί ξέρουν πώς να το χειριστούν χωρίς να προκαλέσουν απώλειες και πόνο. Αν το χρησιμοποιήσετε άτσαλα μπορεί να γίνει έως και «επικίνδυνο» για το δέρμα σας. Αν έχετε σταθερό χέρι μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε μία μία τις λεπτότερες ή πιο κοντές τριχούλες. Μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε με αυτό τρίχες που έχουν μεγαλώσει εσωτερικά.

Slantsquare

Mπορεί να αφαιρέσει περισσότερες τριχούλες μαζί. Θα το πρότεινα για την αφαίρεση τριχών από την ενδιάμεση περιοχή των φρυδιών και από την «ουρά» τους.

Slantsloped

Το συγκεκριμένο τσιμπιδάκι αφαιρεί τις τριχούλες με ακρίβεια και μπορεί να επιλέξει πολλές μαζί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο σπίτι. 

Slant Point Tip

Eίναι ο συνδυασμός του point tip και του slant. Μπορεί να αφαιρέσει μία μία τις τριχούλες από το κάτω μέρος των φρυδιών, εκεί όπου το δέρμα είναι πολύ λεπτό και τις τριχούλες που είναι πολύ κοντά στο σχήμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια στο σπίτι.

Rounded

Eίναι κατάλληλο για τις πολύ κοντές και παχουλές τριχούλες οι οποίες με άλλα τσιμπιδάκια δεν βγαίνουν εύκολα από το δέρμα. Δεν το τραυματίζει.  

Tα «έξυπνα» τσιμπιδάκια:

Τα έξυπνα τσιμπιδάκια λύνουν τα χέρια σε όσους έχουν δυσκολία με την όρασή τους και ξεφεύγουν εύκολα από τον... στόχο. Υπάρχουν τσιμπιδάκια με δυνατότητα μεγέθυνσης και τσιμπιδάκια με φωτάκι ανάμεσα στις δύο λαβές που δουλεύει με μπαταρία. Φωτίζει στοχεύμενα και με ακρίβεια την περιοχή στην οποία θέλετε να εργαστείτε!

Εxtra tips:

1) Να επιλέγετε τσιμπιδάκια που έχουν την δική τους θήκη ή προστατευτικό για την κάθε μύτη.

2) Προτείνω να έχετε δύο διαφορετικά – σε μύτη - τσιμπιδάκια: Slant square/Slant point tip. 

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.