ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Πώς να χτίσετε ακλόνητη αυτοπεποίθηση


28 Μαρτίου 2021

Πώς να χτίσετε ακλόνητη αυτοπεποίθηση

Τα πάντα ξεκινούν από την αγάπη στον εαυτό μας. Η σχέση μας μαζί του καθορίζει την οπτική μας για την ζωή. Είναι ο πιο πιστός μας φίλος. Ο πιο δυνατός σύμμαχος.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι για όλους έτσι. Στην πορεία μου σε αυτή τη δουλειά, είδα ανθρώπους χωρίς ουσιαστική επαφή με τον εαυτό τους, χωρίς θάρρος, χωρίς αυτοπεποίθηση.

Για την αυτοπεποίθηση, μίλησα με την εξαίρετη ψυχοθεραπεύτρια, Άρτεμις Παπαναστασίου σε ένα σεμινάριο που πραγματοποίησα μαζί της, εν μέσω lockdown. Η ματιά της Άρτεμις στα πράγματα και η στάση της στη ζωή με κάνουν να θέλω να μιλάω μαζί της για ώρες.

Το σεμινάριο με την Άρτεμις συμπεριελάμβανε και μερικές συμβουλές για να χτίσουμε ένα τείχος αυτοπεποίθησης στη ζωή μας. Κράτησα μέσα μου όλα αυτά που είπε και σας μεταφέρω μερικά από αυτά για να τα θυμάστε και να σκέφτεστε ότι η ζωή σας περιμένει για να την ζήσετε με θάρρος, πίστη στον εαυτό σας και πάνω από όλα, αγάπη για καθετί που είστε!

- Το μυστικό για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε είναι η προσήλωση! Οι στόχοι μας θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι. Δεν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κανέναν.

jenny.gr

-Εντοπίζουμε τα δυνατά μας σημεία και τα ενδυναμώνουμε. Δεν επηρεαζόμαστε εύκολα από την γνώμη οποιουδήποτε. Δεν απορρίπτουμε την κριτική, όμως, κρατάμε αυτό που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε.

- Δώστε προσοχή στο πώς μιλάτε στον εαυτό σας. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αρνητικό λεξιλόγιο.

- Καθημερινά, να σκέφτεστε τι κάνατε καλά. Μην εστιάζετε στα αρνητικά μόνο. Χαρείτε την κάθε σας επιτυχία. Kρατήστε ημερολόγιο επιτυχιών και καλών στιγμών. Αυτό το ημερολόγιο θα είναι «μια αποθήκη αυτοπεποίθησης» για εσάς.

- Να σκεφτόμαστε πάντα ότι είναι δικαίωμά μας να έχουμε ατέλειες. Να τις αποδεχόμαστε με αγάπη.

- Οι προκλήσεις είναι αφορμές για εξέλιξη!

- Είναι ωραίο να έχουμε ένα πρότυπο να μας εμπνέει. Η υγιής μίμηση μπορεί να μας ωφελήσει. Δεν πρέπει, όμως, να υπερβούμε τα όρια: είναι εύκολο να ισοπεδωθεί η ατομικότητά μας.

- Βάλτε στη ζωή σας το χιούμορ! Απολαύστε την και μην την παίρνετε υπερβολικά στα σοβαρά. Αν γελάτε πολύ και βρίσκετε το καλό στα πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν είστε σοβαροί άνθρωποι.

Τις συμβουλές της ψυχιάτρου, Άρτεμις Παπαναστασίου, τις χρειαζόμαστε όλοι. Η αυτοπεποίθηση είναι ένας «μυς» που θέλει συνεχώς «γυμναστική». Πολλές φορές, γεγονότα στη ζωή μάς κάνουν να χάνουμε το κουράγιο μας και την πίστη στον εαυτό μας. Μην σταματάτε ποτέ.  Αγαπήστε τον εαυτό σας και χαμογελάστε!

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422

www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.