ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Η L'Oréal αγοράσε την Aesop έναντι 2,5 δισ. δολαρίων


Ελένη Τσούτση

5 Απριλίου 2023

Η L'Oréal αγοράσε την Aesop έναντι 2,5 δισ. δολαρίων
Instagram/@aesopskincare
Η L'Oréal ανακοίνωσε την εξαγορά της αυστραλιανής Aesop με μια συμφωνία αποτιμάται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο γαλλικός κολοσσός προϊόντων ομορφιάς

Πιο συγκεκριμένα, η πώληση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τη μητρική εταιρεία της Aesop, τη βραζιλιάνικη εταιρεία Natura & Co. Η Aesop, είναι γνωστή για τα πολυτελή προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά άλλου beauty brand που έχει καταγράψει η L'Oréal, ακολουθούμενη από την αγορά της YSL Beauté ύψους 1,7 δισ. δολαρίων το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Η Natura & Co είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ομορφιάς και καλλυντικών της Βραζιλίας και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fabio Barbosa είπε ότι η αποεπένδυση της Aesop θα τη βοηθήσει να μειώσει το χρέος και να επικεντρωθεί σε άλλους δρόμους ανάπτυξης.

«Με ενισχυμένη χρηματοοικονομική δομή και απομόχλευση του ισολογισμού, η Natura & Co, ασκώντας αυστηρή χρηματοοικονομική πειθαρχία, θα μπορέσει να εστιάσει την προσοχή της στις στρατηγικές της προτεραιότητες, ιδίως στο επενδυτικό μας σχέδιο στη Λατινική Αμερική».

Η Aesop ιδρύθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1987. Η Natura απέκτησε το 65% των μετοχών της εταιρείας το 2012 και την εξαγόρασε επίσημα το 2016. Από τότε, οι πωλήσεις της Aesop έχουν εκτοξευθεί σχεδόν 20 φορές - από 28 εκατομμύρια δολάρια το 2012 σε 537 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με τη Natura. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Aesop σημείωσε διψήφια αύξηση των εσόδων της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.