ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Powdered beauty: Τα προϊόντα σε μορφή πούδρας είναι το μέλλον της βιομηχανίας ομορφιάς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Φεβρουαρίου 2024

Powdered beauty: Τα προϊόντα σε μορφή πούδρας είναι το μέλλον της βιομηχανίας ομορφιάς
IG @camilamorrone
Δεν είναι απλώς μια ακόμα τάση

Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της ομορφιάς αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, δημιουργώντας συνθέσεις ολοένα και πιο φιλικές για το περιβάλλον. Στις συνθέσεις αυτές ανήκουν και τα προϊόντα ομορφιάς σε μορφή πούδρας, τα οποία έχουν μηδενικά ποσοστά νερού. Όταν αφαιρείται το νερό από τα προϊόντα ομορφιάς, μένει ένα ξηρό συστατικό, δηλαδή η σκόνη. Η βιομηχανία καλλυντικών, ειδικά η K-beauty, έχει αναπτύξει με επιτυχία προϊόντα σε σκόνη σε μια ποικιλία κατηγοριών όπως μάσκες, σαμπουάν και conditioner, πούδρες για τη ρύθμιση της λιπαρότητας, βιταμίνη C, οδοντόκρεμα και σαπούνι.

Αυτά τα προϊόντα, πέραν του ότι δεν έχουν νερό, δεν περιέχουν επίσης πυκνωτικά, γαλακτωματοποιητές, επιβλαβή αερολύματα, πολυαιθυλενογλυκόλες (PEGs) ή λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS). Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν με περιβαλλοντική συνείδηση, μια πιο ισχυρή φόρμουλα και λιγότερα απόβλητα. Είναι, λοιπόν, τα προϊόντα σε σκόνη το μέλλον της βιομηχανίας ομορφιάς;

Τα προϊόντα σε σκόνη είναι πιο συμπυκνωμένα

Τα προϊόντα χωρίς νερό παρασκευάζονται με υδατοδιαλυτά συστατικά που ενεργοποιούνται καθώς τα χρησιμοποιείτε, εξαλείφοντας την ανάγκη για πληρωτικά όπως γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές. Ακόμη και χωρίς συντηρητικά και νερό στη φόρμουλα τους, τα προϊόντα σε μορφή σκόνης τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο. Εφόσον τα αποθηκεύεις σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, είναι πιθανό να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις περισσότερο από την αναγραφόμενη την ημερομηνία λήξης τους.

Jenny.Gr
IG @camilamorrone

Το Powdered beauty είναι πιο σταθερό και προσαρμόσιμο

Μπορείς να προσαρμόσεις την εμπειρία σου όταν αναμιγνύεις ένα προϊόν σε σκόνη με νερό, καθαριστικό ή ακόμα και αιθέρια έλαια. Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά για μια πιο προσαρμοσμένη, συμπυκνωμένη εμπειρία υφής με βάση το πόσο νερό προστίθεται κατά την ενεργοποίηση της φόρμουλας.
Δεν γίνεται να παραλείψουμε επίσης τον παράγοντα σταθεροποίησης. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, αρχίζει αμέσως να φθείρεται μετά την εμφιάλωση, οπότε η καλύτερη μορφή της είναι η σκόνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.