ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

DIY: Λοσιόν με λεμόνι για μεικτά και λιπαρά δέρματα


TSVIGKOU

17 Νοεμβρίου 2012

lemon4.jpg

Φτιάξτε την σπιτική σας λοσιόν για λιπαρά και μεικτά δέρματα με έντονα μαύρα στίγματα.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, θα χρειαστείτε απλά υλικά από την κουζίνα.

Υλικά: Χυμός από λεμόνι Νερό Μπουκάλι με αντλία σπρέι ή με απλό καπάκι

Εκτέλεση: Αναμίξτε τα δυο υλικά σε ίσες ποσότητες, πρώτα μετρήστε τον χυμό λεμονιού και μετά προσθέστε το νερό. Αναμίξτε πολύ καλά και η λοσιόν σας είναι έτοιμη. Επειδή η ποσότητα θα είναι αρκετή, χρησιμοποιήστε την για 3-4 μέρες και μετά φτιάξτε μια φρέσκια.

Εφαρμογή: Κάθε βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου, ψεκάστε την λοσιόν ή απλώστε την με τα χέρια σε όλο το πρόσωπο (αποφύγετε τα μάτια). Αφήστε την για όλη την νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπο με αρκετό χλιαρό νερό. Στην συνέχεια απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

Λίγα λόγια για το λεμόνι: • Το κιτρικό οξύ του λεμονιού μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος και για αυτό είναι ιδανικό για λιπαρά και μεικτά δέρματα, απομακρύνει τους επίμονους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους, προσφέρει απολέπιση και φωτίζει το δέρμα. • Ο χυμός λεμονιού λόγω της οξύτητας του ξηραίνει το δέρμα, για αυτό να μην παραμελείτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά. • Λόγω της οξύτητας του χυμού λεμονιού, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο απέναντι στον ήλιο, για την χώρα μας χειμώνα – καλοκαίρι, οπότε είναι απαραίτητο να φοράτε αντηλιακό καθημερινά. • Για τα ευαίσθητα δέρματα η αναλογία των δυο συστατικών πρέπει να διαφορετική. Σε ένα μέρος από χυμό λεμονιού αντιστοιχούν δυο μέρη νερό καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Πριν την κανονική εφαρμογή πρέπει να γίνεται ένα patch test. Τις πρώτες 3-4 μέρες η λοσιόν πρέπει να ξεπλένεται στα 20-30 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.