ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Beauté την Κυριακή: 3 DIY τονωτικά spray για fresh & cool επιδερμίδα 24/7


4 Σεπτεμβρίου 2016

570-DIY.jpg

Νομίζω ότι τα τονωτικά spray είναι από τα πιο "έξυπνα" καλλυντικά και εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κάθε μέρα -μία φορά το πρωί πριν φύγω από το σπίτι και δύο ή και τρεις φορές τις απογευματινές/βραδινές ώρες, όταν επιστρέφω. Κάθε τόσο περνάω από το ψυγείο, το ανοίγω, με ψεκάζω και φεύγω. Το ίδιο κάνω κι αν δεν περάσω με αυτόν τον σκοπό. Μπορεί, δηλαδή, να ανοίξω την πόρτα του ψυγείου να δω αν υπάρχει αυγό για να φάω (υπεραγαπημένη τροφή) και να ξεχάσω ότι ο στόχος μου ήταν το αυγό, να ψεκαστώ και να φύγω. Ναι, με το toner έχω θέμα σοβαρό. Το παραδέχομαι.

Τι θα λέγατε να το αποκτήσετε κι εσείς αυτό το θεματάκι; Εντάξει, όχι σε τόσο υπερβολικό βαθμό αλλά το να καθιερώσετε τη χρήση του το λιγότερο μία φορά τη μέρα είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στην επιδερμίδα σας και δεν κοστίζει και τίποτα -ούτε σε χρόνο ούτε σε χρήμα.

Παρακάτω, παραθέτω 3 πανεύκολες συνταγές για να σας πείσω αρχικά να το φτιάξετε και μετά θα κολλήσετε μόνες σας, δεν ανησυχώ.

mint

Τα υλικά που χρειάζεστε για την πρώτη συνταγή είναι 1 λίτρο νερό και 1 χούφτα φύλλα μέντας -γεμάτη.

Βράστε το νερό και προσθέστε τα φύλλα μέντας. Σιγοβράστε τα για 10 λεπτά. Στραγγίξτε το υγρό και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο ψυγείο. Τώρα, υπάρχει η επιλογή να βουτήξετε βαμβάκι στο σκεύος που βρίσκεται το toner μας και να περάσετε ταμποναριστά όλο το πρόσωπο, αλλά υπάρχει και η άλλη επιλογή που σας δίνει και τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά και ξανά μόνο με ένα φσιτ! Αυτή είναι να το βάλετε σε ένα μπουκαλάκι spray.

green-tea-toner

Η δεύτερη και η τρίτη συνταγή χρειάζονται απλώς μία αντικατάσταση σε ένα από τα δύο υλικά της πρώτης. Χρησιμοποιείστε, αντί για φύλλα μέντας, φύλλα πράσινου τσαγιού (έτοιμη και η επόμενη) ή χυμό λεμονιού σε αναλογία ένα προς δύο με το νερό (έτοιμη και η μεθεπόμενη).

Lemon-Juice1

Υπάρχει συνταγή πιο εύκολη από αυτές; Υπάρχει κάποια που δεν έχει έστω και ένα από τα παραπάνω υλικά στο σπίτι της; Υπάρχει ακόμα κάποια που έχει αμφιβολίες για το αν θέλει ή όχι να έχει πάντα ένα toner στο ψυγείο της; Αν ναι, ελπίζω πως θα της φύγουν στα επόμενα δευτερόλεπτα. Με το φανταστικό αυτό μπουκαλάκι το pH της επιδερμίδας θα διατηρείται στα κανονικά του επίπεδα, το πρόσωπο θα δείχνει σφιχτό και σφριγηλό ενώ, παράλληλα, το μέγεθος των πόρων θα μειωθεί. Α! Και η λιπαρότητα θα μειωθεί. Και η ακμή. Θέλετε να πω κι άλλα;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.