ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα super συστατικά καλλυντικών – πεπτίδια


TSVIGKOU

12 Ιανουαρίου 2014

beauty-f.jpg

Μάθετε τα πάντα για τις ιδιότητές τους.

Ανάμεσα στα super συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του δέρματος είναι και τα πεπτίδια:

• Είναι μικρά τμήματα των ενεργών πρωτεϊνών που επικοινωνούν με τα κύτταρα και τους δίνουν τις εντολές να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένους τρόπους. Στο δέρμα, τα πεπτίδια σημαίνουν την παραγωγή της ελαστίνης, η ελαστίνη προσφέρει στο δέρμα την ελαστικότητα του καθώς και βοηθάει το δέρμα να επουλωθεί όταν υπάρχει πληγή.

• Χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά με ισχυρή αντιγηραντική δράση, εισχωρούν στα κύτταρα και τους δίνουν την εντολή να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες όπως να παράγουν κολλαγόνο, να ανακουφίσουν την ερυθρότητα ή να σημάνουν στους μύες να χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται και να μειώνονται οι ρυτίδες.

• Ενισχύουν την φυσική άμυνα του δέρματος, ……

• Η δράση τους είναι περίπου ίδια με αυτή της ρετινόλης, όμως τα πεπτίδια είναι πιο ασφαλή και δεν ερεθίζουν ακόμα και τα πιο ευαίσθητα δέρματα. Για το λόγο αυτό είναι τα καλλυντικά που περιέχουν πεπτίδια είναι και πιο ακριβά.

• Είναι κατάλληλα για ηλικίες μετά τα 35 και για όλους τους τύπους δέρματος.

• Ένα σύνηθες πεπτίδιο που βρίσκεται στα καλλυντικά είναι το πενταπεπτίδιο (πρωτεΐνη με 5 αμινοξέα), που είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

• Τα θετικά αποτελέσματα των καλλυντικών με πεπτίδια δεν παρουσιάζονται άμεσα, είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση για 5-12 εβδομάδες, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.