ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tips για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους


TSVIGKOU

30 Ιανουαρίου 2013

dark-300x308.png

Το να καλύψετε τους μαύρους κύκλους είναι από τα πιο δύσκολα βήματα του μακιγιάζ, που πρέπει να κάνετε καθημερινά.

Το σωστό χρώμα concealer, η κατάλληλη υφή – φόρμουλα, η σωστή περιποίηση του δέρματος γύρω από τα μάτια, η ξεκούραση, ο καλός ύπνος καθώς και η σωστή διατροφή, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να φαίνονται τα μάτια φωτεινά.

Έχουμε μερικά τρικ μακιγιάζ που μπορείτε να κάνετε και να ανακαλύψετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς:

Primer – όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο το primer δημιουργεί την ιδανική βάση για το concealer και τη βάση μακιγιάζ ώστε να παραμείνουν στη θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να λιώσουν ή να αλλοιωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα κάτω από τα μάτια.

Κατάλληλη φόρμουλα – πρέπει να βρείτε την κατάλληλη για εσάς φόρμουλα concealer. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές μπορείτε να βρείτε concealer σε υγρή ή σε κρεμώδη μορφή. Οι δυο αυτές υφές είναι ιδανικότερες για την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Συνήθως τα υγρά concealer είναι κατάλληλα για ώριμα δέρματα γιατί δεν μαζεύονται στις ρυτίδες.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα – το σωστό χρώμα concealer είναι πολύ, μα πάρα πολύ σημαντικό. Ακόμα και αν δεν υπάρχει το χρώμα σας στην αγαπημένη σας εταιρεία, δοκιμάστε να αναμείξετε δυο αποχρώσεις για να φτιάξετε την ιδανική για εσάς. Το πολύ άσπρο δημιουργεί μια άσχημη μάσκα στα μάτια ενώ αντίθετα το πολύ σκούρο κάνει τους μαύρους κύκλους πιο έντονους.

Φωτίστε τα μάτια – το highlighter σας είναι ο ιδανικός σας φίλος όταν μιλάμε για πολύ έντονους μαύρους κύκλους. Επιλέξτε ένα highlighter σε μορφή στυλό, που βοηθάει να φωτίσετε μικρές επιφάνειες όπως κάτω από τα μάτια. Απλώστε το highlighter μόνο στα σημεία όπου υπάρχουν έντονες σκιές και μετά ακολουθήστε με το concealer.

Χρησιμοποιήστε ειδικό πινέλο concealer – έτσι θα εξοικονομήσετε περισσότερο προϊόν, θα δουλέψετε πιο καλά το concealer στο δέρμα και θα έχετε πιο άψογο αποτέλεσμα. Δουλεύοντας καλά το concealer με το πινέλο, μπορείτε να απλώσετε ακόμα και 2 στρώσεις concealer, ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται αφύσικο.

Απλώστε το concealer και κοντά στη μύτη – αυτό μπορείτε να το κάνετε όταν είσαστε πολύ κουρασμένες ή ξενυχτήσατε. Τραβήξτε το concealer από την εσωτερική γωνία των ματιών στα πλάγια της μύτης και στο ύψος των μήλων. Έτσι θα φωτίσετε περισσότερο τα μάτια.

Dark Circle Fix από την Nip+Fab:  Kρέμα ματιών τριπλής δράσης για τη μείωση της εμφάνισης του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.