ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των καλλυντικών σας


TSVIGKOU

31 Ιουλίου 2013

Πως μπορείτε να τα διατηρήσετε περισσότερο.

Όλες οι γυναίκες επενδύουν αρκετά ποσά σε προϊόντα ομορφιάς, πόσες όμως τα απολαμβάνουν; Η ερώτηση αυτή αφορά το γεγονός ότι πολλά προϊόντα χαλάνε εύκολα ή προκαλούν ερεθισμούς ή τελειώνουν γρήγορα. Οι κυριότεροι παράγοντες είναι ο λάθος τρόπος φύλαξης των προϊόντων, η έλλειψη καθαριότητας καθώς και οι συσκευασίες.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα προϊόν μέχρι την τελευταία του σταγόνα:

1. Πάντα να κλείνετε καλά τα καλλυντικά σας. Όταν ο χρόνος μας πιέζει βαφόμαστε στα γρήγορα και αφήνουμε ένα μικρό χάος πίσω μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αφήνουμε τα καλλυντικά μας ανοιχτά και εκτεθειμένα στη σκόνη και τα μικρόβια. Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σας προϊόντων κλείστε τα με τα καπάκια τους σφιχτά.

2. Μια φορά την εβδομάδα καθαρίστε τις συσκευασίες των καλλυντικών με οινόπνευμα και πλύνετε τα πινέλα σας. Έτσι, θα προστατέψετε τα προϊόντα σας από τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

3. Πάντα να έχετε καθαρά χέρια όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα σας, ειδικά όταν είναι σε βαζάκια. Έτσι θα προλάβετε την μόλυνση των προϊόντων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε καθαρές σπάτουλες.

4. Αποθηκεύστε σωστά τα καλλυντικά σας. Ο πιο συνηθισμένος χώρος για την φύλαξη των καλλυντικών είναι το μπάνιο, αυτό είναι λάθος. Κρατήστε τα προϊόντα σας μακριά από την ζέστη, την υγρασία και το φως.

5. Όταν το αγαπημένο σας κραγιόν φτάσει στη βάση του, μη το πετάξετε, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα ή πινέλο χειλιών για το τελειώσετε εντελώς. Επίσης, μπορείτε να το αδειάσετε σε ένα μικρό βαζάκι μαζί με λίγο lip balm, για να φτιάξετε ένα δικό σας lip balm με χρώμα.

6. Αν σας σπάσει μια σκιά ματιών ή ρουζ ή πούδρα compact, μην πετάξετε το προϊόν, συνθλίψτε το με ένα καθαρό κουτάλι για να γίνει σκόνη και φυλάξτε το σε ένα μικρό βαζάκι.

7. Όταν το υγρό ή κρεμώδες bronzer έχει τελειώσει, κόψτε το σωληνάριο και ενώστε το προϊόν με μια κρέμα σώματος (σε καθαρό βαζάκι) για να φτιάξετε το δικό σας χρωματιστό bronzer σώματος.

8. Όταν τα βερνίκια νυχιών τελειώνουν, δοκιμάστε να ενώσετε 2 χρώματα για να φτιάξετε ένα νέο χρώμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μια σκιά ματιών, κάντε την σκόνη και ενώστε τη με ένα βερνίκι νυχιών και λίγο αραιωτικό για να φτιάξετε ένα νέο χρώμα.

9. Όταν η βάση μακιγιάζ ή το concealer (σε συσκευασία σωληναρίου) δεν βγαίνει πια, μη πετάξετε το προϊόν. Κόψτε το σωληνάριο και με μια καθαρή σπάτουλα ή κουτάλι αδειάστε το προϊόν σε ένα καθαρό βαζάκι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.