ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Καμένα μαλλιά; Τρίχες που σπάνε; Υπάρχει λύση;


TSVIGKOU

30 Δεκεμβρίου 2013

HAIR-P.jpg

Πώς μπορείτε να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα μαλλιά και να αποκτήσετε και πάλι μια πλούσια κόμη;

Το πιστολάκι, η πρέσα για ίσιωμα, το ψαλίδι για μπούκλες και το ντεκαπάζ είναι οι πρώτοι εχθροί των μαλλιών. Ναι, προσφέρουν ωραία χτενίσματα και το ντεκαπάζ το χρώμα που επιθυμούμε, όμως η συχνή τους χρήση είναι μόνο καταστροφική για τις πολύτιμες φυσικές μας τρίχες.

Πολλές γυναίκες καθημερινά παρατηρούν τα μαλλιά τους να χάνουν την ζωντάνια τους, την λάμψη τους, να έχουν καμένες άκρες, έντονη ψαλίδα και τελικά να σπάνε οι τρίχες.

Όλες καταφεύγουν σε διάφορες δραστικές λύσεις με θεραπείες που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα με αρκετά μεγάλο κόστος.

Υπάρχουν όμως και πιο απλές λύσεις απλά χρειάζεται αρκετός χρόνος, προσπάθεια και επιμονή. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν έχετε ψαλίδα και καμένες άκρες, ένα φρεσκάρισμα στις άκρες, δεν χρειάζεται να κουρέψετε εντελώς τα μαλλιά. Ένα απλό καθάρισμα είναι αρκετό.
  2. Προμηθευτείτε ένα οργανικό λάδι καρύδας και gel αλόης, αν έχετε γλάστρα με αλόη στο σπίτι σας ακόμα καλύτερα. Ενώστε τα δυο υλικά και κάντε μάσκα μαλλιών 2 φορές την εβδομάδα.
  3. Μετά των λούσιμο, ενώ τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα, περιχύστε μια τονωτική λοσιόν με ένα μέρος οργανικό μηλόξυδο και ένα μέρος νερό. Το μηλόξυδο προσφέρει λάμψη και αφαιρεί από το τριχωτό την περιττή λιπαρότητα καθώς και τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling.
  4. Σε καθημερινή βάση, απλώστε στα μαλλιά σας μια ενυδατική κρέμα ή serum μαλλιών για να διατηρήσετε την υγρασία τους.
  5. Αφήστε το πιστολάκι, την πρέσα για ίσιωμα, το ψαλίδι για μπούκλες και το ντεκαπάζ / βαφές στην άκρη – απλά ξεχάστε ότι υπάρχουν. Μπορείτε απλά να στεγνώνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, κρατώντας το πιστολάκι σε απόσταση.
  6. Υπάρχουν πολλά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς την χρήση της έντονης θερμότητας, όπως όμορφες πλεξούδες, χαλαρά σινιόν ή αλογοουρές και άλλα.
  7. Είναι δεδομένο ότι οι παραπάνω συμβουλές είναι μεγάλη θυσία για εσάς που έχετε συνηθίσει σε ένα τέλειο χτένισμα σε καθημερινή βάση, όμως αν θέλετε να σώσετε τα μαλλιά σας είναι η καλύτερη λύση.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.