ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4+1 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το τσάι στην προσωπική σας περιποίηση


28 Μαρτίου 2014

Lipton_p.jpg

Το τσάι είναι ευεργετικό όχι μόνο σαν ρόφημα αλλά και σαν προϊόν προσωπικής περιποίησης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μάλλον δεν σας έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό. Το Lipton εκτός από το κλασσικό Yellow Label Tea, διαθέτει τόσες ποικιλίες που σχεδόν η καθεμία ξεχωριστά χρησιμεύει για κάτι διαφορετικό. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για το πώς να το χρησιμοποιήσετε:

• Σε κομπρέσες, για την τόνωση του δέρματος, για να ξεκουράσει τα μάτια ή για να καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα. Ψέκασε τις κομπρέσες με νερό από πράσινο τσάι και τοποθετήστε τις στα σημεία που θέλετε για 10’-30’.

• Ως λοσιόν μετά τον καθαρισμό (ειδικά για ξηρές, ευαίσθητες επιδερμίδες) ή όποτε νιώθετε την ανάγκη για φροντίδα της επιδερμίδας σας (ψεκάστε απλώς στο πρόσωπο).

• Για κομπρέσες με αιθέρια έλαια:

Για την ευαίσθητη επιδερμίδα: Εμποτίζετε γάζες με χλιαρό νερό από πράσινο τσάι και με αιθέριο έλαιο λεβάντα (1-2 σταγόνες) και τις τοποθετείτε στο δέρμα. Σε 15’, θα καταπραΰνει κοκκινίλες και άλλους ερεθισμούς. Για την ξηρή επιδερμίδα: Εμποτίζετε τις γάζες με το νερό του πράσινου τσαγιού και αιθέριο έλαιο γεράνι (1-2 σταγόνες). Σε 15’ η επιδερμίδα σας θα έχει αναζωογονηθεί. Προσοχή: Όχι στα μάτια και πάντα το βράδυ, ώστε να αποφύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο.

• Για την καλύτερη απόδοση μιας μάσκας προσώπου, μπορείτε να απλώσετε πρώτα τη μάσκα σας (ενυδάτωσης ή λάμψης), από πάνω να τοποθετήσετε γάζες εμποτισμένες με πράσινο τσάι και πάνω από τις γάζες να τοποθετήσετε φρέσκες φέτες φρούτων ή λαχανικών (π.χ. αγγούρι για τόνωση και ενυδάτωση, πορτοκάλι για λάμψη). Το πράσινο τσάι θα βοηθήσει να γίνει καλύτερα η απορρόφηση των φυσικών συστατικών.

Για το μπάνιο σας μπορείτε να βράσετε σε ένα τσαγιερό φύλλα από πράσινο τσάι μαζί με νερό, να αφήσετε το υγρό να «κάτσει» λίγο και μετά να το ρίξετε στην μπανιέρα. Χαλαρώστε μέσα στο νερό για 10’ με 20’.

Extra tip: Φροντίστε να διατηρείτε πάντα στο ψυγείο σας ένα μπουκάλι πράσινο τσάι (μπορεί να διατηρηθεί 2-3 ημέρες). Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε αντί για νερό, όταν θέλετε να ξεβγάλετε το πρόσωπό σας μετά τη λοσιόν καθαρισμού. Το πράσινο τσάι θα κάνει θαύματα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.