ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5+1 tips για all day φρεσκάδα το καλοκαίρι


10 Ιουνίου 2016

PicMonkey-Collage-2-2.jpg

Ξέρουμε όλες μας πολύ καλά ότι πέρα από το καθημερινό μας πρόγραμμα έχουμε να φροντίζουμε και τον εαυτό μας. Και τώρα που διανύουμε αυτή την τόσο αγαπημένη αλλά και τόσο ζεστή περίοδο του καλοκαιριού, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Ή όχι και τόσο! Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε ούτε για την περιποίηση ούτε για τη φρεσκάδα σας. Εμπιστεύθείτε μας και δεν θα το μετανιώσετε.

1. Νερό, φρούτα και λαχανικά Φροντίστε να πίνετε καθημερινά 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα. Ο οργανισμός μας αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό και το καλοκαίρι τα αποθέματα μειώνονται. Λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της εφίδρωσης που προκαλείται χάνουμε πολλή μεγαλύτερη ποσότητα απ’ όση νομίζουμε. Αν δεν προσλαμβάνουμε καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά, η επιδερμίδα μας θα δείχνει θαμπή, κουρασμένη και ξηρή. Πέρα από το νερό, ιδιαίτερα βοηθητικά είναι και τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία, παράλληλα, αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.

2. Ανάλαφρο μακιγιάζ  Κατά τη διάρκεια της ημέρας μία ξηρή επιδερμίδα μοιάζει εντελώς αφυδατωμένη ενώ μία κανονική εκκρίνει λιπαρότητα. Για να μη νιώθετε, ήδη από τις μεσημεριανές ώρες, πως μόνο αν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας θα σωθείτε, φροντίστε από το πρωί να έχετε κάνει ένα ανάλαφρο μακιγιάζ. Το βαρύ μακιγιάζ δεν βοηθά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Extra tip: Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τη mascara σας, χρησιμοποιήστε μία αδιάβροχη αυτή την περίοδο για να αποφύγετε το να αλλοιωθεί από τη ζέστη και να απλωθεί σε όλο το μάτι.

3. Βαμβάκι, λινό, μετάξι Αποφύγετε τα συνθετικά ρούχα. Προτιμήστε τα βαμβακερά, τα λινά και τα μεταξωτά γιατί περιορίζουν την εφίδρωση και την απορροφούν πολύ πιο αποτελεσματικά από τα συνθετικά. Επιπλέον, δεν κρατάνε καμία μυρωδιά μετά το πλύσιμο, πράγμα τα οποίο σας κάνει να νιώθετε σίγουρες πως όταν βάλετε το NIVEA Protect & Care αποσμητικό σας, δεν θα έχετε καμία ανησυχία πια.

4. Απολέπιση Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα μία με δύο φορές την εβδομάδα. Κάνοντας peeling πετυχαίνετε ένα βαθύτερο καθαρισμό της επιδερμίδας, η οποία αναζωογονείται και είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει. Αν τα προϊόντα peeling που επιλέγετε έχουν μικρόκοκκους, θα πετύχετε και το μικρότερο δυνατό ερεθισμό της επιδερμίδας και θα αποφύγετε την ερυθρότητα.

5. Αντηλιακό και ενυδάτωση Η ενυδάτωση και η προστασία της επιδερμίδας μας από τις ακτίνες του ήλιου είναι εξαιρετικής σημασίας. Η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι τόσο σημαντική όσο και η χρήση του αντηλιακού μας. Θα πρέπει να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά και τα δύο και, μάλιστα, όλο το χρόνο –όχι μόνο το καλοκαίρι. Πρόκειται για δύο προϊόντα απαραίτητα γι’ αυτό, αν είναι να επενδύσετε σε κάτι, αξίζει να το κάνετε σε αυτά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Extra tip: Κάθε φορα που εφαρμόζετε την ενυδατική ή την αντηλιακή σας κρέμα, μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και τα χέρια σας!

6. Σωστό αποσμητικό Καλοκαίρι χωρίς αποσμητικό δεν γίνεται! Αυτό που πρέπει να αναζητούμε εμείς από αυτά τα προϊόντα είναι αποτελεσματική προστασία και αυξημένη φροντίδα, σαν αυτή που θέλουμε να προσφέρουμε οι ίδιες στον εαυτό μας. Οι μασχάλες αποτελούν μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του σώματος που εκτίθεται διαρκώς σε κινδύνους, που έχουν να κάνουν είτε με την προσωπική υγιεινή, είτε με τις μεθόδους αποτρίχωσης που επιλέγονται, είτε με την υγρασία που προκαλείται λόγω της στενής επαφής των ρούχων με την επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται καθημερινά την προσοχή μας. Η NIVEA, με 25 χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία αποσμητικής προστασίας, δημιούργησε και μας παρουσιάζει το NIVEA Protect & Care. Αναμφισβήτητα, αποτελεί την ιδανική επιλογή αποσμητικού αφού συνδυάζει πολύτιμα συστατικά της αγαπημένης μας κρέμας NIVEA, προσφέρει 48ωρη προστασία, ενώ δεν περιέχει ίχνος οινοπνεύματος. Επιπλέον, είτε προτιμάτε το spray είτε το roll on, θα σας συνοδεύει το μοναδικό άρωμα της κρέμας NIVEA και η ίδια αίσθηση φροντίδας και απαλότητας.

PicMonkey Collage 2

Και μετά απ’ όλα αυτά… happy fresh summer!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.