ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 tips για τέλειο wavy look χωρίς θερμότητα


16 Ιουνίου 2016

braid-small-570.jpg

Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα και η θερμότητα από τα εργαλεία styling, που τόσες φορές μας έχουν σώσει, ίσως δεν είναι ό,τι πιο βοηθητικό κάποιες μέρες με καύσωνα, για παράδειγμα. Όμως, αυτό δεν μας εμποδίζει εμάς να κάνουμε το wavy look που λατρεύουμε, ακόμα και αυτή τη μία φορά που είτε έχει υπερβολική ζέστη είτε έτυχε να χαλάσει το πιστολάκι ή το ψαλίδι μας.

Τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου ίσως να μη μας είναι τόσο εύκολο να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, χωρίς θερμότητα. Το καλοκαίρι, όμως, είναι η καλύτερη εποχή για να κάνουμε στα μαλλιά μας ένα μικρό διάλειμμα και να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανασάνουν. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να έχετε τις λαμπερές μπούκλες που ονειρεύεστε ακόμα και χωρίς να ανάψετε καμία συσκευή!

Η κλασική πλεξίδα Όλες γνωρίζουμε, ή μπορούμε να φανταστούμε, πως αν πιάσουμε τα μαλλιά μας πλεξίδα, λίγες ώρες μετά που θα τα λύσουμε, θα είναι κυματιστά. Αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία είναι να κάνουμε την πλεξίδα μας όταν τα μαλλιά μας είναι ακόμα νωπά, ώστε να έχουν οι κυματισμοί τους μεγαλύτερη διάρκεια. Το να απλώσουμε και ένα λειαντικό serum ή leave-in conditioner, όσο έχουν ακόμα πάνω τους υγρασία, θα τα βοηθήσει να είναι λεία και να μην πετάνε. Τέλος, αν τα πιάσουμε με ένα υφασμάτινο λαστιχάκι, αυτό θα μας εξασφαλίσει και ότι όταν τα λύσουμε δεν θα έχουμε έντονο σημάδι στο κάτω μέρος. Καληνύχτα και καλή, κυματιστή μέρα! Extra tip: Αντί για μία, μπορούμε να κάνουμε πολλές μικρές πλεξίδες, αν θέλουμε πιο σφιστά κύματα.

braid small 570

Μπούκλες με «κουλουράκια» αεροσυνοδού ή, αλλιώς, μπομπάρια Αυτά τα «σφουγγαρένια κουλουράκια» με τα οποία όλες οι αεροσυνοδοί πετυχαίνουν τον τέλειο κυκλικό κότσο, μπορούν να φανούν και σε εμάς πολύ χρήσιμα για να κάνουμε τα μαλλιά μας μπούκλες. Δεν είναι καθόλου δύσκολο αφού το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μία κλασική ponytail –καλύτερα, και πάλι, να χρησιμοποιήσουμε υφασμάτινο λαστιχάκι- κι έπειτα να αρχίσουμε να τα τυλίγουμε προς τα πάνω. Φτάνοντας στην κορυφή του κεφαλιού, κάνουμε ένα τελευταίο στρίψιμο στο «κουλουράκι» μας για να το ασφαλίσουμε. Πέφτουμε για ύπνο και ξυπνάμε με τις πιο elegant μπούκλες!

Στριφτά, στριφογυριστά μαλλιά Είναι τόσο απλό και χρειάζεται τόσο λίγο χρόνο που είναι απορίας άξιο γιατί δεν το κάνουμε συχνότερα. Λουζόμαστε, χτενίζουμε τα μαλλιά, απλώνουμε μία κρέμα styling της επιλογής μας, που είναι κατάλληλη για τον τύπο μαλλιών μας, και στρίβουμε μικρές τούφες. Τις στερεώνουμε στις ρίζες των μαλλιών μας με τσιμπιδάκια και πέφτουμε στο κρεβατάκι μας. Ξυπνάμε, ξετυλίγουμε και... αυτό ήταν! As simple as that!

Στριφτή, στριφογυριστή πλεξίδα-στεφάνι Έστω ότι εμείς σήμερα δεν θέλουμε να κάνουμε την κλασική πλεξίδα στεφάνι αλλά θέλουμε να ξυπνήσουμε με wavy hairlook. Τι κάνουμε; Χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε δύο τούφες και τυλίγουμε κάθε μία μέχρι τις άκρες. Πιάνουμε κάθε μία από τις στριμμένες τούφες στην απέναντι πλευρά του κεφαλιού μας. Μόλις ξυπνήσουμε και δούμε τα κυματιστά μαλλιά μας, μάλλον, θα θυμηθούμε ότι κάπου υπάρχει θάλασσα! Υπομονή, η περίοδος των διακοπών είναι προ των πυλών!

round in 570

Σκουπίστε, ψεκάστε, τελειώσατε Τέλος, αν νιώθουμε ότι μας έχει πιάσει για τα καλά το καλοκαίρι και θέλουμε να είναι ακόμα πιο ανέμελη και η ίδια η διαδικασία, ξεχνάμε το πλέξιμο και το στρίψιμο και κάνουμε το εξής: Βγαίνοντας από το ντους, σκουπίζουμε τα πολλά νερά, χτενίζουμε τα μαλλιά με τα δάχτυλά μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, τα τσαλακώνουμε με τα δάχτυλά μας και απλώνουμε ένα σπρέι για μπούκλες ή ένα σπρέι αλατιού, αν θέλουμε να στέκονται ακόμα καλύτερα οι μπούκλες και να πετύχουμε πιο καλοκαιρινό look. Σταματάμε να τα τσαλακώνουμε όποτε νιώσουμε ότι έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τα αφήνουμε να συνεχίσουν να στεγνώνουν φυσικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.