ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 φανταστικά tips για μαύρισμα μακράαας διάρκειας


2 Αυγούστου 2016

beach-in-text.jpg

Και ήρθε και το καλοκαίρι και πήγαμε και στις παραλίες -εντάξει, κάποιοι περιμένουμε ακόμα να πάμε, μη φωνάζετε!- και μαυρίσαμε λίγο και μαυρίσαμε πολύ και τώρα τι; Τώρα πώς θα το διατηρήσουμε αυτό το χρώμα που με τόσο κόπο αποκτήσαμε; Θα το αφήσουμε να μας ξεφύγει έτσι εύκολα; Όχι βέβαια!

Βρισκόμαστε στο 2016 και δεν υπάρχει τίποτα που να μη γίνεται. Αν θέλουμε το μαύρισμα μας να διαρκέσει όσο ποτέ άλλοτε, μπορούμε! Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει είτε το τι θα επιλέξουμε να φάμε, είτε ο τρόπος που θα φροντίσουμε την επιδερμίδα μας, είτε αυτά τα έξυπνα και πρωτοποριακά προϊόντα που μπορούμε να τους δώσουμε μια θέση στο ραφάκι του μπάνιου μας. Όλα είναι συγκεντρωμένα εδώ και πρόκειται να σας αποκαλυφθούν άμεσα!

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση! Αγαπητές, αυτό είναι το Α και το Ω! Το ωραίο bronze χρώμα μας βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα πάνω-πάνω στρώματα της επιδερμίδας μας, πράγμα το οποίο σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τη διατηρήσουμε λεία και πολύ καλά ενυδατωμένη και να αποφύγουμε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.

Για όσες δεν έχετε φύγει ακόμα μακρυά από τα ...τσιμέντα(!), κάντε από πριν μία πολύ καλή προετοιμασία με απολέπιση προσώπου και σώματος και έπειτα τακτική ενυδάτωση και φροντίστε να είστε το ίδιο "καλές" με τον εαυτό σας και στις διακοπές!

2. Φροντίδα υψηλής... τεχνολογίας! Ναι ναι ναι! Το ξέρουμε ότι ορισμένες φορές αυτά τα προηγμένης τεχνολογίας beauty products καταλήγουν να μην είναι τίποτα παραπάνω από μία πολύ απλή κρέμα ενυδάτωσης! Προσοχή, όμως! Αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει για όλα και, κυρίως, δεν είναι κάτι που ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό εν έτει 2016! Για την ακρίβεια, το να πέσετε "έξω" στην επιλογή σας είναι, πλέον, μία σπάνια περίπτωση, καθώς οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν προηγμένης τεχνολογίας σκευάσματα που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή μελανίνης -σε κυτταρικό επίπεδο. Και αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε!

Αναζητήστε προϊόντα (όπως λάδια και lotion) που ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα -με υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και φυσικά εκχυλίσματα λαδιού- και τονώνουν τη σύνθεση της μελανίνης στο σώμα.

beach in text

3. Cool cool cool water! Κάντε όσο το δυνατόν πιο σύντομα ντουζάκια και με cool cool cool water! Όχι όμως παγωμένο! Ο λόγος που προτείνουμε το δροσερό είναι ότι το καυτό θα ξηράνει την επιδερμίδα μας. Κάθε προϊόν που χρησιμοποιούμε ενώ πλενόμαστε, καλό είναι να μας προσφέρει, παράλληλα και ενυδάτωση.

Αν θέλετε, ξεκινήστε σιγά-σιγά και το peeling -για να μην αρχίσουν να μένουν πάνω στο σώμα σας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας- αλλά πολύ απαλά, καθώς δεν θέλουμε και να φύγει το μαύρισμά μας σε μία μέρα. Μην ξεχνάτε το στόχο μας!

4. Φάτε και πιείτε έξυπνα! Όπως είναι βασικό για το δέρμα να το διατηρούμε πολύ καλά ενυδατωμένο, το ίδιο ισχύει και για όλο το σώμα. Οπότε πιείτε πολύ νερό για να είναι happy (όσο και ο Pharrell Williams!) τα κύτταρά σας. Αλλά πέρα από το νερό υπάρχουν και κάποιες τροφές που θα φανούν πολύ χρήσιμες σε εσάς και το μαύρισμά σας! Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω: γαλοπούλα, ασπράδια αυγών, αβοκάντο, σολομός, τυρί cottage και άλλες πλούσιες σε τυροσίνη τροφές καθώς, επίσης και καρότα, γλυκοπατάτες, σπανάκι, κατσαρό λάχανο, ντομάτες, καρπούζι και τα λοιπά. Όλα μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση παραγωγής της μελανίνης, aka στο tan σας!

5. Μία χείρα βοηθείας δεν είναι ποτέ κακή! Γι' αυτό υπάρχουν τα beauty products! Γι' αυτό τα αγαπάμε τόσο! Γιατί χωρίς αυτά η ζωή μας θα ήταν... πολύ πιο δύσκολη! Τολμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα self-tanner, μην το φοβηθείτε! Καθώς το δικό μας μαύρισμα θα αρχίσει να αποχωρεί, το self-tanner θα μας δώσει τη bronze εικόνα που επιθυμούμε να συνεχίσουμε να έχουμε, κάνοντας το χρώμα να δείχνει πιο βαθύ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.