ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φακίδες: Μάθετε πώς θα τις αποκτήσετε


Ελένη Τσούτση

28 Σεπτεμβρίου 2019

Φακίδες: Μάθετε πώς θα τις αποκτήσετε

Είναι ένα διαφορετικό και ιδιαίτερο μακιγιάζ και ειδικά αν σας αρέσει να αλλάζετε την εμφάνιση και το στιλ σας, μπορείτε να το δοκιμάσετε ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

Οι φακίδες κάνουν το look αυτομάτως πιο φυσικό, σε δείχνουν πιο νεανική και ανέμελη. Ανεξάρτητα το χρώμα της επιδερμίδας, οι φακίδες μπορούν να απογειώσουν το φυσικό μακιγιάζ και να δείξουν υπέροχα.

1 .Το πρώτο απλό βήμα για τις ψεύτικες φακίδες είναι να βαφτείτε κανονικά, εφαρμόζοντας το foundation και να σετάρετε με πούδρα όταν τελειώσετε. Αν δεν έχετε ιδιαίτερα προβλήματα με την επιδερμίδα σας και θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο φυσικό γίνεται, τότε μπορείτε απλά να βάλετε το αντηλιακό με χρώμα ή μία bb cream, με την οποία θα καλύψετε πιθανές κοκκινίλες.

2. Αφού δημιουργήσετε τον καμβά για τις ψεύτικες φακίδες, είναι σημαντικό να σετάρετε το foundation με setting spray για να κρατήσουν περισσότερο.

3. Και τώρα το πιο σημαντικό: επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών (ή ματιών, αρκεί να έχει αρκετό pigmentation) σε καστανό χρώμα, αλλά την σωστή απόχρωση που σας ταιριάζει. Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ανοιχτή, τότε η απόχρωση μελί ίσως είναι ιδανική για εσάς. Αντίθετα, ένα σκούρο καστανό θα ταιριάζει σε με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα.

4. Κάντε μικρές φακίδες στη μύτη και κάτω από τα μάτια φτάνοντας μέχρι τα ζυγωματικά. Στο κέντρο δηλαδή στη μύτη φρόντισε να είναι πιο έντονες, και σταδιακά κρατήστε πιο ελαφρά το μολύβι και κάνε πιο μικρές φακίδες. Μην σκέφτεστε πολύ το πως και που θα κάνετε τις φακίδες, πρέπει να φαίνονται φυσικές και όχι στημένες.