ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

«Περί Φρυδιού ο λόγος»


19 Ιανουαρίου 2020

«Περί Φρυδιού ο λόγος»

Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι γίνεται πολύς λόγος για τα φρύδια τα τελευταία χρόνια, το σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται τυχαία. Τα φρύδια έχουν τη δική του ιστορία, το δικό τους ρόλο και έχουν διαμορφώσει τη δική τους μόδα σε κάθε εποχή.

Δεν είναι απλά το κάδρο του προσώπου μας  όπως θα έχετε ακούσει πολλούς ειδικούς να λένε, είναι σχεδιασμένα για να συγκρατούν την υγρασία και να προστατεύουν τα μάτια μας ώστε να μπορούμε να βλέπουμε καλύτερα.

jenny.gr

Και αν αναρωτιέστε αν τα φρύδια έχουν ηλικία, φυσικά και έχουν! Έχουν και αυτά το δικό τους κύκλο ζωής. Ο μέσος όρος ζωής κάθε τρίχας είναι τέσσερις μήνες και σύμφωνα με μελέτες ο μέσος άνθρωπος έχει 250 τρίχες σε κάθε φρύδι. Στους άντρες ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει συνολικά και 1100, αν δεν έχουν πειράξει ποτέ τα φρύδια τους.

Οι τάσεις των φρυδιών έχουν περάσει από πολλά και διαφορετικά στάδια μέσα στους αιώνες. Στην αρχαία Ελλάδα, τα φρύδια βάφονταν σε μαύρο χρώμα και χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν, ότι οι γυναίκες άφηναν μικρή απόσταση μεταξύ των φρυδιών τους. Κατά την Αναγέννηση οι  γυναίκες ξύριζαν τα φρύδια τους ενώ αργότερα τον 18οαιώνα, τα έντονα φρύδια αποτελούσαν δείγμα ευγενικής καταγωγής. Στη δεκαετία του ‘20, τα φρύδια αποτριχώνονται τελείως και ξανασχηματίζονται με μολύβι, σε λεπτή και καθοδική γραμμή. Με τη δεκαετία του ’30 να ακολουθεί και, να διατηρεί την μόδα των πολύ λεπτών φρυδιών, αλλά με την απόλυτη καμπύλη να κυριαρχεί στο σχήμα τους.
Από τη δεκαετία του ’50 μέχρι του ’70, τα φρύδια επέστρεψαν στη φυσική τους κατάσταση, με το τσιμπιδάκι να χρησιμοποιείται ελάχιστα, σε αντίθεση με τη δεκαετία του ’80 που το είδαμε να πιάνει υπερωρίες ξανά. Τα πολύ λεπτά φρύδια επέστρεψαν και πάλι και έγιναν η απόλυτη μόδα, τα λεπτά ή ξυρισμένα φρύδια κυκλοφορούσαν παντού.

Για να έρθουμε στο σήμερα, όπου τα γεμάτα και καλοσχηματισμένα φρύδια αποτελούν χαρακτηριστικό των περισσότερων γυναικών. Ακόμα και αν οι γυναίκες δεν έχουν πλούσια φυσικά φρύδια, φροντίζουν να αποκτήσουν με τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ. Και αυτό γιατί τα φρύδια, δεν είναι μόνο καθρέφτης του προσώπου μας αλλά και καθρέφτης της ψυχής μας, εκφράζουν τα συναισθήματα μας αλλά και αποκαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα μας.

Για παράδειγμα η ευθεία γραμμή στα φρύδια υποδηλώνει έναν ήρεμο, ισορροπημένο χαρακτήρα, σε αντίθεση με την έντονη γωνία που μαρτυρά μια πιο έντονη και τολμηρή προσωπικότητα.

jenny.gr

Δείξε μου τα φρύδια σου για να σου πω ποιος είσαι, θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν και καθόλου άδικα, αφού σύμφωνα με τους φυσιογνωμιστές τα φρύδια μας αποκαλύπτουν στοιχεία για την προσωπικότητα μας. Σύμφωνα επίσης με τους Κινέζους, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση ανάμεσα στα φρύδια μας, τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ζωή μας.
 

Τα φρύδια τα περήφανα ή αλλιώς φρύδια με ψηλή γωνία

Τα φρύδια με ψηλή γωνία μαρτυρούν έναν άνθρωπο τελειομανή, με ηγετικές ικανότητες, που όσο κοινωνικός και αν δείχνει με την πρώτη ματιά στους άλλους ξέρει καλά να κρατά αποστάσεις.

Φρύδια … όλο ευθεία!
Τα ίσια φρύδια μαρτυρούν έναν χαρακτήρα απλό και ρεαλιστή. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως είναι πρακτικοί, ψάχνουν να βρουν λύσεις και δεν δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις.

Μακριά φρύδια … ή αλλιώς φρύδια μαραθώνιος
Οι άνθρωποι με μακριά φρύδια είναι άνθρωποι προσηλωμένοι στους στόχους τους. Είναι αισιόδοξοι, ξέρουν τι θέλουν, έχουν στόχους και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε καταστάσεις.

Φρύδια Αμαζόνιος…  ή αλλιώς πυκνά φρύδια
Άνθρωποι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, εκπέμπουν σιγουριά και ξέρουν πώς να τραβούν την προσοχή των άλλων. Είναι συναισθηματικοί αλλά δεν το δείχνουν.

Κοντά φρύδια

Πολλές φορές οι άνθρωποι με κοντά φρύδια είναι ανήσυχοι, κάποιοι μπορεί να τους χαρακτηρίσουν και  ανασφαλείς, το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν το χρόνο τους για νιώσουν άνετα και να εμπιστευτούν κάποιον.

Αν αναρωτιέστε πόσες κατηγορίες φρυδιών μπορεί να υπάρχουν, που να αποκαλύπτουν στοιχεία για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, άπειρες είναι η σωστή απάντηση!  Γιατί απλά κάθε φρύδι όπως και κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό. Να μη ξεχνάμε επίσης ότι, όπως αλλάζουν τα χαρακτηριστικά μας μεγαλώνοντας έτσι αλλάζουν και τα φρύδια μας. Παράγοντες επίσης όπως οι ορμόνες, η αλωπεκία, οι χημειοθεραπείες κ.α. μπορεί να φέρουν και αυτοί με τη σειρά τους αλλαγές στην εικόνα του προσώπου.

Το καλό με την εποχή μας ειδικά στον τομέα της ομορφιάς είναι ότι όλα διορθώνονται. Ο κάθε άνθρωπος και ειδικά οι γυναίκες, μπορούν πλέον να αποκτήσουν τα φρύδια που πάντα επιθυμούσαν και, το κυριότερο να μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί με αυτά! Τα τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια με την απόλυτη συμμετρία είναι γεγονός. Πως γίνεται αυτό;

jenny.gr

Καλωσορίσατε στον κόσμο του microblading!
Ευχαριστούμε την PMU & Microblading master κα Σταυρούλα Γιαννούλη

BIOCOLOURS / https://biocolours.gr/
Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 99, Αθήνα,
Τηλέφωνο: 210 8253469/422

[email protected]
www.biocolours.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.