ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Makeup guide: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσετε το μολύβι χειλιών 


Ελένη Τσούτση

2 Μαρτίου 2020

Makeup guide: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσετε το μολύβι χειλιών 

Πολλές γυναίκες θεωρούν εύκολο να βάψουν τα χείλη τους. Ωστόσο δεν είναι τόσο, όσο νομίζουν. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το μπορντό, το φούξια καλό είναι να είστε προσεκτικές και να τα βάφετε αφού πρώτα έχετε κάνει κάποια άλλα βήματα στο μακιγιάζ σας.

Missing content item.

Αρχικά, λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να βάζετε βάση και στα χείλη σας.

Με αυτόν τον τρόπο, το κραγιόν σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Βάζετε λοιπόν make up και πουδράρετε ελαφρώς με ένα μεγάλο πινέλο τα χείλη σας. Ακολουθεί το μολύβι χειλιών που είναι σχεδόν στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν που έχετε επιλέξει. Θα πρέπει να κινείστε μεταξύ της φυσικής γραμμής των χειλιών σας και λίγο παραπάνω. Γεμίστε ελάχιστα και το εσωτερικό των χειλιών σας, επιμένοντας στις άκρες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το ειδικό πινέλο χειλιών (μυτερό, με τις τρίχες να είναι ενωμένες) ξεκινάτε να βάφετε τα χείλη σας από τις άκρες και συνεχίζετε προς τα μέσα. Το καλύτερο είναι όση ώρα βάφετε τα χείλη σας να τα έχετε κλειστά, ούτε τεντωμένα, ούτε "ζαρωμένα".

Αφού τα βάψετε, ανοίξτε τα χείλη σας, σαν να λέτε το γράμμα Α και βάψτε ελάχιστα τις εσωτερικές πλευρές. Αν δείτε ότι λερώνονται τα χείλη σας, τοποθετήστε τον δείκτη στο στόμα σας και βγάλτε τον προς τα έξω. Θα αφαιρέσει το περιττό χρώμα που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά των χειλιών σας.

Extra tip: Η ποσότητα πρέπει να είναι μετρημένη, διαφορετικά θα δημιουργηθούν αυτές οι ενοχλητικές γραμμές που θέλετε να αποφύγετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.