ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Χρήσιμα tips για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

22 Μαρτίου 2020

Χρήσιμα tips για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ

Tα πινέλα στο μακιγιάζ είναι τα μαγικά εργαλεία που μας βοηθούν να εφαρμόσουμε τα καλύτερα προϊόντα στο πρόσωπό μας. Γι' αυτό και μόνο αξίζουν τη φροντίδα μας.

Πολλές γυναίκες ίσως αμελούν την εβδομαδιαία περιποίησή τους. Θα έπρεπε όμως να αναθεωρήσουν καθώς ένα βρώμικο πινέλο είναι η «πηγή» βακτηριών, μικροβίων και βλαβερών ελαίων, τα οποία είναι λόγοι που το δέρμα μπορεί να γίνει θαμπό και να γεμίσει σπυράκια.

jenny.gr

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν, για να είστε σίγουρες ότι είναι καθαρά;

#1. Πριν ξεκινήσετε τα βήματα για το πλύσιμο των πινέλων, πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως δεν πρέπει να πέσει καθόλου νερό στο σημείο όπου κρατιούνται οι τρίχες. Αυτό ενδέχεται να αλλοιώσει την κόλλα με συνέπεια να αρχίσουν να φεύγουν. Επίσης, το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό, γιατί θα χαλάσει τις τρίχες.

#2. Πάρτε λοιπόν το βρώμικο πινέλο του μακιγιάζ και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω και τη λαβή προς τα πάνω.

#3. Αφού το βρέξετε καλά, βάλτε στην παλάμη σας λίγο baby shampoo, κάποιο ήπιο σαμπουάν (όχι αντιπυτιριδικό ή για βαμμένα μαλλιά), ή υγρό πιάτων και αρχίστε να το τρίβετε με κυκλικές κινήσεις. Αν το πινέλο είναι πλακέ, όπως του κονσίλερ και του foundation, οι κινήσεις θα πρέπει να είναι μπρος πίσω.

#4. Μόλις καθαριστεί πλήρως, ξεπλύντε το με άφθονο χλιαρό νερό, κρατώντας το πάντα με τις τρίχες προς τα κάτω. Αν το νερό δεν βγαίνει εντελώς καθαρό, επαναλάβετε το τρίψιμο με το σαπούνι και ξεπλύντε το ξανά μέχρι να φύγει κάθε ίχνος καλλυντικού.

#5. Στραγγίξτε το καλά και κάντε ταμποναριστές κινήσεις με μια καθαρή πετσέτα.

#6. Με καθαρά χέρια, επαναφέρετε το αρχικό του σχήμα.

#7. Tέλος, αφήστε το να στεγνώσει σε οριζόντια θέση στην άκρη του πάγκου με τις τρίχες να μην ακουμπούν και να είναι στον αέρα για περίπου 8 ώρες. Αν και η ιδανική θέση είναι κρεμασμένα κάθετα με τις τρίχες προς τα κάτω, χωρίς να πιέζονται, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. 

Τip:

Κάθε δύο εβδομάδες, μετά το πλύσιμο, περάστε τα με λίγο μαλακτικό μαλλιών, ξεπλύνετε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.