ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να περιποιηθείτε μόνες σας τα φρύδια σας στο σπίτι την «εποχή του κορωνοϊoύ»


30 Μαρτίου 2020

Πώς να περιποιηθείτε μόνες σας τα φρύδια σας στο σπίτι την «εποχή του κορωνοϊoύ»

Ξέρω ότι την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές βρίσκεστε στο σπίτι για έναν πολύ σημαντικό λόγο: ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊoύ είναι ευθύνη όλων μας. Αυτές τις ημέρες -και για όσο χρειαστεί-, μένουμε στο σπίτι για την προστασία της υγείας μας. Της δικής μας και των ανθρώπων που αγαπάμε. 
 
Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι δεν είναι χρόνος χαμένος. Μας δίνει μια πολύτιμη ευκαιρία: να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και τις βαθύτερες ανάγκες του. Να σκεφτούμε τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά για να το φέρουμε στη ζωή μας όταν όλα επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς τους. Να μάθουμε νέα πράγματα, να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε κάποιο ταλέντο που δεν ξέραμε ότι είχαμε, να χαλαρώσουμε και βέβαια να περιποιηθούμε το σώμα και το πρόσωπό μας.

jenny.gr

 
Ως brow expert, δεν θα μπορούσα να μην γράψω για εσάς, μερικές συμβουλές περιποίησης των φρυδιών σας , για όλες τις ημέρες που δεν θα μπορούμε να τα φροντίζουμε μαζί. Τις ημέρες που μένουμε σπίτι, η επικοινωνία μας δεν σταματά μέσα από αυτή τη στήλη. 
 
Ακολουθούν μερικές συμβουλές περιποίησης των φρυδιών σας, την «εποχή του κορωνοϊoύ».
 
1)  Η καθαριότητα:  α) Όταν πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά, μην παραλείπετε να καθαρίζετε σχολαστικά και την περιοχή των φρυδιών είτε με το σαπουνάκι σας, είτε με μαντηλάκι ντεμακιγιάζ πιέζοντας προς τις δύο κατευθύνσεις αριστερά και δεξιά. β) Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει προϊόν μακιγιάζ φρυδιών ή make up, βουρτσίστε την περιοχή με μια παλιά, μαλακή οδοντόβουρτσα. 
 
2) Χρησιμοποιήστε το τσιμπιδάκι σωστά και με μέτρο: Να αφαιρείτε με το τσιμπιδάκι σας  -με ιδιαίτερη προσοχή-  τις περιττές τριχούλες σας που είναι μακριά από το σχήμα κι αυτές που δείχνουν άσχημα τα φρύδια σας. Τις ενοχλητικές άσπρες τρίχες καλό θα ήταν να μην τις τραβάτε με το τσιμπιδάκι. Αυτές μπορείτε να τις κόψετε βαθιά –αλλά  προσεκτικά!- πιάνοντάς τες μία μία με ένα τσιμπιδάκι και ψαλίδι που έχει λεπτή μακριά μύτη.
 
3) Τips για το σωστό κόψιμο των τριχών:  Για να κουρέψετε τις  μακριές τριχούλες, θα πρέπει πρώτα να τις έχετε χτενίσει προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. Κόψτε μόνο τις λεπτές άκρες τους. Προσοχή: Μην αφαιρείτε μεγάλο μάκρος.

Έξτρα tip:  Καλό θα ήταν να κάνετε όλη την διαδικασία σε μεγάλο καθρέπτη, με πολύ καλό φως. 
 
4) Ευκαιρία για θρέψη: Μην ξεχνάτε ότι αυτές τις ημέρες που βρίσκεστε στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για «θρέψη». Αφήστε τα φρύδια σας να δυναμώσουν χρησιμοποιώντας προϊόντα που δυναμώνουν τις τριχούλες όπως το castor oil.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.