ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tα λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια και αδικούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου


18 Ιουνίου 2020

Tα λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια και αδικούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Ό,τι λέτε στον εαυτό σας και ό,τι σκέφτεστε γι’ αυτόν, δεν μένει κρυφό για πολύ.

Το μαρτυρούν η έκφραση του προσώπου σας, τα μάτια σας, τα μαλλιά σας, η επιδερμίδα σας. Το πρόσωπό σας είναι γεμάτο «πληροφορίες» για σας: αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις συνήθειες και την ζωή σας. Η βιασύνη, η ημιμάθεια, η απειρία και η τεμπελιά στον τρόπο που περιποιείστε το πρόσωπο και το σώμα σας είναι πάντα ορατές.

Ορατή είναι, επίσης, η σχέση σας με το μακιγιάζ.

jenny.gr

 
Το μακιγιάζ είναι ένα «εργαλείο μεταμόρφωσης» του προσώπου: μόνο που στα χέρια που δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν μπορεί εύκολα να γίνει εργαλείο «παραμόρφωσης». Μπορεί να προσθέσει στην όψη κούραση, ταλαιπωρία και... επιπλέον χρόνια.
 
Είναι πολύ εύκολο να πεις ότι κάτι «είναι λάθος»: το θέμα είναι να δείξεις και τον τρόπο που μπορεί να διορθωθεί.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο δεν αναφέρομαι μόνο στις κινήσεις που πιστεύω ότι καλό θα ήταν να αποφεύγονται από μια γυναίκα στην ρουτίνα ομορφιάς της, αλλά και σε αυτές με τις οποίες μπορεί να τις αντικαταστήσει. Άλλωστε, μια συνήθεια εξοστρακίζεται πιο εύκολα από τη ζωή μας, όταν βάζουμε στη θέση της μια καινούρια.
 

Παρακάτω ακολουθούν τα συνηθέστερα λάθη των γυναικών στο μακιγιάζ και συμβουλές που μπορούν να εξασφαλίσουν μια πιο φρέσκια και ξεκούραστη όψη (Αν θέλετε ένα πρόσωπο που δείχνει νεανικό, ξεχάστε τις υπερβολές).

jenny.gr


1. Εντονο μακιγιάζ φρυδιών: Φρύδια, τα «κάδρα» των ματιών. Ως brow expert, θεωρώ ότι η εικόνα τους είναι καθοριστική για τα «μηνύματα» που εκπέμπει το πρόσωπο. Αν τα φρύδια τονιστούν με ένα λάθος χρώμα, δημιουργείται ένα «σκληρό» αποτέλεσμα που σας αδικεί. Σας αγριεύει, εκπέμπει μια βαριά ενέργεια.

Συμβουλή: Τονίστε απαλά τα φρύδια σας με σκιά ή μολύβι και χτενίστε τα ώστε το χρώμα να απλωθεί ομοιόμορφα. Η επιλογή του χρώματος του μολυβιού έχει ιδιαίτερη σημασία: στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με αραιές τριχούλες, θα πρέπει να είναι 1 με 2 τόνους πιο σκούρο. Στα σκούρα φρύδια, ταιριάζει ένα μολύβι πιο ανοιχτό κατά έναν τόνο. Θα πρότεινα να αποφύγετε τις κοκκινωπές ή πολύ σκούρες - σε γκρι τόνους- αποχρώσεις.
 
2. Μαύρη μάσκαρα το πρωί; Μάλλον όχι: Θα έλεγα ότι η all time classic μαύρη μάσκαρα μπορεί να δημιουργήσει ένα «βαρύ» και «σκληρό» αποτέλεσμα για τις πρωινές ώρες.

Συμβουλή: Οι χρωματιστές μάσκαρα δίνουν φρεσκάδα και δροσιά στο βλέμμα και το κάνουν να δείχνει πιο ξεκούραστο. Τα μικρά μάτια δείχνουν μεγαλύτερα και εκπέμπουν πιο ανεβασμένη ενέργεια. Τέλος, οι μαύροι κύκλοι δεν φαίνονται τόσο έντονα.
 
3. Το έντονο περίγραμμα χειλιών είναι πλέον ξεπερασμένο:. Το έντονο περίγραμμα χειλιών από μολύβι σε έντονο χρώμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το μακιγιάζ στο ξεκίνημα της ημέρας. Το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν δείχνει φρέσκο και νεανικό.

Συμβουλή: Θα έλεγα ότι ένα μολύβι σε απαλή απόχρωση που γράφει σαν κραγιόν είναι η ιδανική επιλογή. Μπορείτε να το «σβήσετε» μέσα στα χείλη και προσθέτοντας ένα κρεμώδες κραγιόν, να τα κάνετε να δείχνουν πιο γεμάτα και ζουμερά.
 
4. Κάτω από τη... βάση: Ένα λάθος που βλέπω να γίνεται συχνά είναι η εφαρμογή της βάσης make up όλη την ημέρα. Μια κίνηση που βαραίνει το πρόσωπο και το κάνει να δείχνει πιο κουρασμένο, θαμπό και λιπαρό. Πόροι και ρυτίδες τονίζονται και επιπλέον χρόνια προστίθενται ξαφνικά στο πρόσωπο.

Συμβουλή: Για ένα αποτέλεσμα που εκπέμπει φωτεινότητα, φρεσκάδα και υγεία, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν που προσφέρει ανάλαφρη και φυσική κάλυψη στο ξηρό δέρμα κι ένα ματ καλυπτικό προϊόν στο λιπαρό (ώστε να αποφευχθούν οι γυαλάδες).

Tip: Μην ξεχνάτε την διάφανη πούδρα που μπορεί να φρεσκάρει το make up κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.