ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να βάφετε τα μάτια σας ανάλογα με το σχήμα τους


Ελένη Τσούτση

20 Ιουλίου 2020

Πώς να βάφετε τα μάτια σας ανάλογα με το σχήμα τους

Οι makeup artists ως ειδικοί έχουν τα δικά τους μυστικά και δημιουργούν μοναδικά μακιγιάζ και πολλές φορές με οπτικές ψευδαισθήσεις. Όμως μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά του μακιγιάζ για κάθε σχήμα ματιών, ώστε τα μάτια σας να δείχνουν πιο μεγάλα, ανάλογα με το σχήμα τους.

Σχήμα ματιών: Με φορά προς τα επάνω

Αυτό το σχήμα ματιών είναι συνήθως πιο φαρδύ στις εξωτερικές γωνίες, οπότε τραβήξτε την προσοχή σε εκείνο το σημείο. Αφού τονίσετε το επάνω βλέφαρο με μία σκούρα ματ σκιά (δοκιμάστε στο χρώμα του καφέ ή του κάστανου), απλώστε το χρώμα προς τα επάνω προς το σημείο που διπλώνει το βλέφαρο, αλλά μόνο στο εξωτερικό ένα τρίτο του βλεφάρου. Φωτίστε το υπόλοιπο βλέφαρο με μια σαμπανιζέ απόχρωση.

Σχήμα ματιών: «Κουκουλωτά»

Καθώς τα βαριά βλέφαρα μπορεί να ρίχνουν μια σκιά που να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πιο μικρά, οι makeup artists προτείνουν να απλώνετε μια bronze πούδρα κατά μήκος της κάτω βλεφαρίδας. Το μεταλλικό χρώμα φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάνοντας όλη την περιοχή να δείχνει μεγαλύτερη.

Σχήμα ματιών: Με φορά προς τα κάτω

Τραβήξτε μια πιο έντονη γραμμή με ένα μαλακό μολύβι ή με σκιά στην εξωτερική γωνία της γραμμής του επάνω βλεφάρου ώστε να μπορείτε να την απλώσετε προς τα έξω και επάνω προς τον κρόταφό σου. «Τραβώντας την προσοχή σε εκείνη την περιοχή, τα μάτια σας θα δείχνουν μεγαλύτερα και οι άκρες τους ανεβασμένες προς τα πάνω», λέει η makeup artist Molly R. Stern.

Σχήμα ματιών: Στρογγυλά

Τα στρογγυλά μάτια είναι πλατιά σε όλο τους το μήκος – απλά πρέπει να τα επιμηκύνετε. «Απλώστε ελαφρά προς τα έξω τη σκιά και το μολύβι», προτείνει ο makeup artist Nick Barose. Εντυπωσιακό εφέ θα δώσει επίσης η extra μάσκαρα στο εξωτερικό ένα τρίτο των βλεφαρίδων σας.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.