ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η απόχρωση ρουζ που είναι η κατάλληλη για την επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

22 Δεκεμβρίου 2020

Η απόχρωση ρουζ που  είναι η κατάλληλη για την επιδερμίδα σας

Το ρουζ σας κάνει να φαίνεστε πιο φρέσκιες, ξεκούραστες και υγιείς, καθώς επίσης βοηθά να σχηματίσετε ή να τονίσετε τις γωνίες στο πρόσωπό σας. Μάθετε πώς να το βάζετε σωστά.

Πού μπαίνει το ρουζ; 

Αυτό εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας. Σ’ ένα λεπτό και στρογγυλό πρόσωπο το ρουζ πρέπει να μπει πάνω στα ζυγωματικά και το χρώμα να ‘φεύγει’ προς τα πάνω και προς τα έξω για να μακρύνει οπτικά το σχήμα και να κάνει τις γωνίες πιο έντονες. Αν θέλετε να εξισορροπήσετε ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς τότε βάλτε μία ποσότητα ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά. Αν πάλι θέλετε να κάνετε πιο ήπια την εικόνα του μακιγιάζ απλά απλώστε το ρουζ μόνο κάτω από τα μήλα χωρίς να το τραβήξετε προς τα πάνω και προς τα έξω.

Ποιό χρώμα είναι το κατάλληλο για το δέρμα σας; 

Λογικά ανάλογα με το φυσικό σας χρώμα θα έχετε διαλέξει και την κοντινή απόχρωση της βάσης. Αν λοιπόν έχετε χρυσές ή κίτρινες αποχρώσεις στη βάση σας τότε επιλέξτε ρουζ σε κοκκινωπές, πορτοκαλί ή ροζ αποχρώσεις που ενισχύουν τη φωτεινότητα και μειώνουν την ωχρότητα. Για ροζ βάση καλό θα ήταν να επιλέξετε φωτεινές ροζ αποχρώσεις για φυσικό αποτέλεσμα ή ροδακινί και απαλές ανοιχτόχρωμες καφέ αποχρώσεις για να μειώσετε την ερυθρότητα που τυχόν προκαλεί οπτικά η βάση σας.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το απλώσετε; 

Για ρουζ με κρεμώδη υφή τα δάχτυλά σας θα λειτουργήσουν καλύτερα. Τα πινέλα με τις μαλακές, κοντές τρίχες είναι κατάλληλα για τα ρουζ σε μορφή σκόνης.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ρουζ και bronzer; 

Φυσικά! Το ρουζ είναι μόνο για τα μάγουλα ενώ το bronzer μπορεί να μπει σε όλο το πρόσωπο. Επίσης το bronzer εναλλακτικά μπορεί να μπει σε μικρή ποσότητα για λάμψη στη μύτη, στο πηγούνι και στο μέτωπο.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.