Συμβουλές για κομψό και διακριτικό μακιγιάζ για επαγγελματική συνέντευξη

Ελένη Τσούτση
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021

Όταν έρχεται η ώρα για να δώσετε μια συνέντευξη για δουλειά, θα πρέπει να είσαστε κατάλληλα προετοιμασμένες, γιατί η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που θα σας «χαρίσει» ή όχι τη δουλειά. Άσχετα με τον τομέα στον οποίο απευθύνεστε, καλό θα είναι να είστε προσεγμένες, περιποιημένες και κομψές.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές μακιγιάζ:

1. Το βασικό είναι να μη δημιουργήσετε έντονα χαρακτηριστικά και να μη χρησιμοποιήσετε έντονα ή φωτεινά χρώματα για το μακιγιάζ που τραβούν έντονα τα βλέμματα. 

2. Το δέρμα σας πρέπει να φαίνεται φυσικό με ομοιόμορφο χρώμα. Επιλέξτε απαλές υφές make up και αποφύγετε τα πολύ βαριά που δημιουργούν στρώματα στο δέρμα.

3. Καλύψτε τις ατέλειες με concealer προσώπου, τοπικά, για να έχετε όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

4. Επιλέξτε γήινα, ουδέτερα χρώματα και ματ υφές για το μακιγιάζ των ματιών, καθώς και απλές τεχνικές. Αποφύγετε το έντονο περίγραμμα και τις υπερβολικές στρώσεις μάσκαρα.

5. Διορθώστε το σχήμα των φρυδιών. Δώστε μεγάλη προσοχή στα χρώματα που θα επιλέξετε στο μολύβι και τη σκιά φρυδιών.

6. Το ίδιο ισχύει και για το ρουζ, βάψτε πολύ απαλά τα ζυγωματικά σας, με ματ φόρμουλες. Το πρόσωπό σας πρέπει να φαίνεται δροσερό και νεανικό.

7. Για τα χείλη, επιλέξτε ενυδατικά κραγιόν που διατηρούν τα χείλη απαλά και προλαμβάνουν την αφυδάτωση τους και πάντα σε ουδέτερα χρώματα.

Extra tip:

• Για τα μαλλιά σας επιλέξτε ένα απλό-καθαρό χτένισμα, το ιδανικότερο είναι μια αλογοουρά ή ένας απλός κότσος.

• Τα χέρια σας πρέπει να είναι περιποιημένα. Αποφύγετε τα έντονα και φωτεινά βερνίκια νυχιών, αντίθετα επιλέξτε ένα καθαρό γαλλικό ή μια διάφανη βάση.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits