ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τι θα συμβεί στο δέρμα σας αν σταματήσετε να φοράτε foundation; Οι ειδικοί απαντούν


Ελένη Τσούτση

18 Αυγούστου 2022

Τι θα συμβεί στο δέρμα σας αν σταματήσετε να φοράτε foundation; Οι ειδικοί απαντούν
Η πανδημία μας βοήθησε να κάνουμε περισσότερο focus στο skincare και λιγότερο στο μακιγιάζ

Ήταν μια πολύ καλή υπενθύμιση ότι ένα όμορφο μακιγιάζ κρύβει από πίσω σωστές skincare συνήθειες.Το μακιγιάζ όμως δύσκολα το αποχωριζόμαστε ακόμη και το καλοκαίρι. Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σας αν φοράτε κάθε μέρα makeup; Οι ειδικοί απάντησαν και εμείς δεν έχουμε παρά να τους ακούσουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με τους skincare experts το μακιγιάζ μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας, άλλο μπορεί να είναι και ένας όχι και τόσο καλό σύμμαχο της υγείας της επιδερμίδας. Η επιδερμίδα χρειάζεται να αναπνέει και φορώντας makeup όλη μέρα και κάθε μέρα, μπορεί απ’ τη μια να σας αρέσει αλλά οι πολλές στρώσεις foundation, concealer, πούδρας και σκιών κουράζουν το δέρμα κάνοντάς το να υποφέρει. Το παν λοιπόν είναι το μέτρο.

Jenny.Gr

«Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, δεν πολλά από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε για να καλύψετε τις ρυτίδες και τυχόν ατέλειες δεν είναι λίγες οι φορές που αν δεν προσέξετε την ποιότητά τους έχουν την τάση να φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει θαμπό και κουρασμένο.

Αυτό όμως που τονίζουν οι experts είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη χρήση makeup έγκειται στην κακή συντήρηση των προϊόντων, και ακόμη χειρότερα, όταν δεν έχετε ελέγξει την ημερομηνία λήξης τους. Οπότε καλό είναι να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των καλλυντικών σας και να τα ανανεώνετε συχνά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.