ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αυτά τα foundations καλύπτουν φυσικά τις λεπτές γραμμές


Ελένη Τσούτση

16 Φεβρουαρίου 2023

Αυτά τα foundations καλύπτουν φυσικά τις λεπτές γραμμές
Instagram/@allanaramaa
Βρείτε το ιδανικό για εσάς και δώστε προσοχή στην εφαρμογή

Το τέλειο foundation δημιουργείται για να χαρίσει ένα άψογο φινίρισμα, όποια ηλικία και αν έχετε. Επειδή, όμως, οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με τη δεκαετίας της ζωής σας, χρειάζεται να αλλάζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε - οι ιδιότητές τους, τουλάχιστον. Έτσι, είμαστε εδώ για να σας βρούμε τις καλύτερες φόρμουλες που αντιμετωπίζουν θέματα όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και η ανομοιόμορφη υφή (ξέρετε, όλα όσα συμβαίνουν όταν μεγαλώνετε και αποκτάτε εμπειρία και σοφία).

Το foundation που θα εφαρμόσετε μπορεί είτε να καλύψει όμορφα τις ρυτίδες σας, είτε να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να τις αναδείξει περισσότερο. «Οι λεπτές γραμμές και οι μεγαλύτεροι πόροι μπορούν να κάνουν το foundation να μοιάζει σαν μάσκα και αυτό δεν το θέλουμε», εξηγεί η makeup artist, Fiona Stiles στο Allure. «Η εύρεση μιας ενυδατικής βάσης που λιώνει στο δέρμα είναι πρωταρχικής σημασίας για να δείχνει το look φρέσκο. Οτιδήποτε πολύ βαρύ θα καθίσει σε γραμμές και θα κάνει το αντίθετο από αυτό που ψάχνεις».

Ο makeup artist Tony Tulve συνιστά να επιλέγετε υγρά foundations, καθώς «δρουν περισσότερο σαν δεύτερο δέρμα» και υιοθετούν τη φιλοσοφία του «less is more» όσον αφορά την εφαρμογή.

Μόλις καταλήξετε στη σωστή φόρμουλα, το κλειδί είναι να κάνετε κουκκίδες μόνο στις περιοχές που χρειάζεστε περισσότερο κάλυψη, αντί να το απλώνετε παντού, συμβουλεύει ο makeup artist Nick Barose. Ακόμη, προτείνει να εφαρμόσετε το προϊόν με τα δάχτυλά σας και να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη πούδρα - καθώς μπορεί να τονίσει τις γραμμές.

Οι παρακάτω επιλογές είναι γεμάτες με συστατικά που ενισχύουν την υγρασία της επιδερμίδας, που δεν καταλήγουν ποτέ σε φινίρισμα cake και καλύπτουν φυσικά τις λεπτές γραμμές. Εσείς ποιο θα δοκιμάσετε;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.