ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να κάνεις τέλειο contouring, σύμφωνα με τους makeup experts


Ελένη Τσούτση

9 Μαΐου 2023

Πώς να κάνεις τέλειο contouring, σύμφωνα με τους makeup experts
Instagram/@bizceizleyin
Πολλές τάσεις στο μακιγιάζ έρχονται και παρέρχονται, αλλά ένα που δεν πάει πουθενά είναι το contouring

Δεν ξέρεις να κάνεις καλό contouring; Μην ανησυχείς γιατί δεν είσαι η μόνη. Για πολλές, η τεχνική του contouring φαίνεται δύσκολη αλλά δεν είναι. Οι makeup artists χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική από τη δεκαετία του 1930. Βέβαια, απέκτησε τεράστια φήμη στο ευρύ κοινό από τον makeup artist, Mario Dedivanovic ( γνωστό ως "Makeup by Mario"), ο οποίος την εφάρμοσε στις Kardashians. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Σύμφωνα με την makeup artist, Jaleesa Jaikaran, το contouring είναι ένας τρόπος να αλλάξεις το σχήμα του προσώπου σου. «Ουσιαστικά δημιουργείς μια οπτική ψευδαίσθηση στο δέρμα χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις του μακιγιάζ για να βελτιώσεις τη δομή και τα χαρακτηριστικά των ζυγωματικών σου», εξήγησε στο Glamour.

Προετοίμασε το δέρμα σου

Σίγουρα γνωρίζεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ενυδάτωση της επιδερμίδας για να λειτουργήσουν ακόμη καλύτερα οι τεχνικές μακιγιάζ. Ξεκίνησε λοιπόν σε ένα καθαρό πρόσωπο και εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα που θα χαρίσει μια ονειρική λάμψη στην επιδερμίδα. Έπειτα, συνέχισε με ένα primer που θα βοηθήσει το μακιγιάζ σου να διαρκέσει όλη μέρα.

Δώσε προσοχή στη βάση

Το contouring θα φαίνεται καλύτερα όταν το κάνεις πάνω από έναν λείο, ομοιόμορφο καμβά. Η εφαρμογή του foundation θα πρέπει να γίνεται σωστά, αλλά έχε κατά νου ότι αν χρησιμοποιήσεις πούδρα, μπορεί να μην σεταριστεί σωστά με το bronzer. Προσπάθησε το foundation να δώσει ένα ελαφρύ φινίρισμα στην επιδερμίδα ώστε το contouring να δείξει ακόμη καλύτερο.

Βρες το ιδανικό bronzer

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ bronzer, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τον τόνο του δέρματός σου. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέξεις μια φόρμουλα που είναι μόνο δύο με τρεις αποχρώσεις πιο σκούρα από το δέρμα σου. Θυμήσου ότι οι αποχρώσεις του bronzer πρέπει να είναι πιο ψυχρές παρά ζεστές. Φυσικά, η φόρμουλα και η υφή παίζουν επίσης ρόλο. Η Elyse Reneau, διευθύντρια της Too Faced, λέει ότι της αρέσει να «δείχνει στους αρχάριους πώς να κάνουν το περίγραμμα με πούδρα γιατί είναι λιγότερο τρομακτικό».

Το προϊόν της επιλογής της είναι το Chocolate Solei Matte Bronzer αφού έχει μια πιο ήπια απόχρωση και έχει ματ φινίρισμα. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου - επειδή θέλεις το contouring να φαίνεται σαν να είναι μια φυσική σκιά, δεν θέλεις να έχει λάμψη. Εφαρμοσέ το σε όλο το πρόσωπο και κυρίως στα ζυγωματικά, στο μέτωπο κοντά στις ρίζες των βλεφάρων, στο πηγούνι και στην καρδιά που σχηματίζει το άνω χείλος. Το καλό blending θα σου δώσει ένα πιο natural look.

Πρόσθεσε highlight

Ήρθε η ώρα να προσθέσεις λίγο φως. «Το περίγραμμα και το highlight πάνε μαζί», λέει η Reneau. Όλα επιστρέφουν στο μάθημα της τέχνης: Το σκοτάδι υποχωρεί και το φως προχωρά.

Shade and Illuminate Contour Duo - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Fenty Beauty by Rihanna Match Stix Matte Contour Skinstick - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Armani Nude A-Lines - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

ΝΥΧ 3 Steps to Sculpt Face Sculpting Palette - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Erre Due Shape & Contour - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.