ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πεσμένα βλέφαρα: Τα tips που θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοιχτά


Ελένη Τσούτση

12 Ιουλίου 2023

Πεσμένα βλέφαρα: Τα tips που θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοιχτά
Instagram/ @ valerialipovetsky
To τέλειο βλέμμα έχει τα μυστικά του

Αν το καπάκι του ματιού σου σκεπάζεται από το άνω βλέφαρο, καλώς ήρθες στον κόσμο μου. Σε έναν κόσμο, όπου το μακιγιάζ παρουσιάζει μερικά τεχνικά προβλημάτα. Αρχικά, το eyeliner για εμάς είναι ένα απαγορευτικό καλλυντικό. Ενώ στην αρχή δείχνει υπέροχο, μετά από ένα δευτερόλεπτο η γραμμή μεταφέρεται και μουντζουρώνει τα πιο απίστευτα μέρη του ματιού μας. Πολλές φορές έχω απορήσει και έχω πει: «Μα καλά πώς έφτασε εκεί πέρα;».

Μετά είναι η σκιά, με την οποία περνάμε άπειρες ώρες (υπερβάλλω λίγο) να βάφουμε το κινητό βλέφαρο, με αποτέλεσμα να μην τη βλέπουμε μετά. Μα πού να τη δούμε, αφού την καλύπτει το καπάκι μας. Κλείστε στα μάτια και ρωτήστε τον διπλανό σας, θα δείτε ότι θα σας πει πως είναι στη θέση της και θα ζήσετε εσείς καλά και το καπάκι σας καλύτερα.

Επίσης, το cat-eye look δεν φτιάχτηκε για εμάς, καθότι η σκιά δεν κάνει γωνία και το eyeliner κρύβεται. Υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα σε τούτον τον κόσμο, όπως οι υπέροχες Blake Lively και Jennifer Lawrence. Οι δύο κυρίες έχουν το ίδιο καπάκι με όλες εμάς, ωστόσο έχουν βρει τον τρόπο να πετυχαίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Cat-eye look δεν μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα μακιγιάζ που μπορούμε κι εμείς να ακολουθήσουμε, όπως να βάψουμε όλο το κινητό βλέφαρο με σκούρα σκιά και να ντεγκραντάρουμε το τελείωμά της, να επιλέξουμε έντονα χείλη και άβαφα μάτια, να τονίσουμε τα φρύδια μας και τις βλεφαρίδες μας- τέλος πάντων-όπως βλέπετε με το κινητό βλέφαρο είναι συγκεκριμένες οι κινήσεις μας.

Τέλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι η κατά τα άλλα αγαπημένη μάσκαρα. Όσο αδιάβροχη και αν είναι, το καπάκι θα λερώνεται πάντα. Γι αυτό, κάντε υπομονή, κρατήστε κλειστά τα μάτια, κάποτε θα στεγνώσει και θα έχετε κι εσείς βαμμένες με μάσκαρα μόνο τις βλεφαρίδες και όχι όλο το μάτι!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.