ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το κόλπο για να μην σπάει το concealer κάτω από τα μάτια σου


Ελένη Τσούτση

11 Σεπτεμβρίου 2023

Το κόλπο για να μην σπάει το concealer κάτω από τα μάτια σου
Instagram/@bizceizleyin
Δες με απλά βήματα πώς να δημιουργήσεις τον τέλειο καμβά με πρωταγωνιστή το βλέμμα σου

Ξανά και ξανά, το concealer έχει αποδειχθεί το απόλυτο προϊόν μακιγιάζ. Με μερικές κινήσεις, μπορεί να καλύψει γρήγορα τους μαύρους κύκλους και να φωτίσει τα κάτω από τα μάτια σου. Σίγουρα γνωρίζεις πώς να εφαρμόζεις concealer κάτω από τα μάτια για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους ή το έντονο πρήξιμο. Όμως ένα πρόβλημα που προκύπτει συχνά είναι ότι το concealer σπάει κάτω από τα μάτια. Το δέρμα κάτω και γύρω από τα μάτια είναι από τα πιο λεπτά σημεία, κάνοντάς το πιο επιρρεπές στις ρυτίδες - και δύσκολο για την εφαρμογή concealer.

«Η περιοχή των ματιών έχει φυσικά πολλές λεπτές γραμμές, αλλά υπόκειται επίσης σε σταθερή κίνηση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο εμφάνισης ενός προϊόντος στο δέρμα», αναφέρει η makeup artist Sarah Egan στο “Τhe zoereport”.

H γνώση του τρόπου με τον οποίο οι ειδικοί χρησιμοποιούν το concealer κάτω από τα μάτια είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός απαλού φινιρίσματος που παραμένει σταθερό όλη την ημέρα.

Η σωστή εφαρμογή

Εφάρμοσε το concealer σας με ένα fluffy πινέλο που χαρίζει διάφανο φινίρισμα ή ζέστανε το προϊόν με τα δάχτυλά σου και έπειτα εφάρμοσε το με απαλές κινήσεις ώστε να μην αφήσεις μεγάλη ποσότητα κάτω από τα μάτια σου. Καλό είναι να μην αφήσεις τυχόν γραμμές στο πρόσωπό σου και σε αυτό θα βοηθήσει μία σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Η πούδρα είναι το κλειδί

Άπλωσε πούδρα για ακόμη πιο σταθερό αποτέλεσμα στη διάρκεια της ημέρας. Με προσοχή όμως και πάλι ως προς την ποσότητα της πούδρας που θα εφαρμόσετε.

Η σωστή απόχρωση

Αν όμως έχεις έντονους κύκλους και λιγότερες γραμμές τότε επίλεξε ένα προϊόν πιο pigmented στον ίδιο τόνο με το δέρμα σου. Όσο για την απόχρωση διάλεξε τις ζεστές – πορτοκαλί αποχρώσεις αφού χρωματικά εξαλείφουν το μπλε του κύκλου.Αν δεν έχεις έντονους κύκλους μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια cold απόχρωση.

Βρες στην παρακάτω gallery τα καλύτερα concealers της αγοράς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.