ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Backcombing: H τεχνική χτενίσματος που χαρίζει άμεσα πιο πυκνά και εντυπωσιακά φρύδια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Νοεμβρίου 2023

Backcombing: H τεχνική χτενίσματος που χαρίζει άμεσα πιο πυκνά και εντυπωσιακά φρύδια
Το χτένισμα των φρυδιών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχεις ένα πιο πυκνό και άψογα καθορισμένο σχήμα φρυδιών

Τι θα γινόταν αν το μυστικό για τα πυκνά φρύδια ήταν… το χτένισμά τους;

Το backcombing είναι η τεχνική χτενίσματος των φρυδιών που προσομοιάζει την αντίστοιχη για τα μαλλιά κίνηση «ρίξε το κεφάλι σου προς τα πίσω και κούνησε» - αλλά φυσικά, εφαρμόζεται στα φρύδια. Η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση μιας καθαρής βούρτσας για το χτένισμα των τριχών των φρυδιών με αντίθετη κατεύθυνση από την κατεύθυνση της φυσικής ανάπτυξής τους για μέγιστο όγκο.

Αυτή η τεχνική μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ένα διάφανο ή έγχρωμο τζελ φρυδιών (για τις πιο έμπειρες από εμάς), αλλά λειτουργεί εξαιρετικά ακόμα και αν χρησιμοποιείς μολύβι, πομάδα ή κερί.

Ο συγκεκριμένος τρόπος χτενίσματος δημιουργεί άμεσο όγκο, μετακινώντας τις τρίχες από τη φυσική τους θέση και επομένως επιτρέπει στη χρωστική και το προϊόν να εναποτεθούν όχι μόνο στο υποκείμενο δέρμα, αλλά στη βάση των τριχών και όχι μόνο στις ρίζες. Επομένως, το backcombing είναι ιδανικό για εσένα που θέλεις να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια γρήγορα.

Πώς να εφαρμόσεις το backcombing

Πρέπει να ξεκινήσεις από το εξωτερικό μέρος των φρυδιών (αυτό που βρίσκεται κοντά στους κροτάφους) για να φτάσεις στο εσωτερικό, χρησιμοποιώντας το ένα χέρι για να κρατάς το δέρμα τεντωμένο και το άλλο για να κάνεις σύντομες κινήσεις με το βουρτσάκι, βουρτσίζοντας προς τα πάνω και προς έξω. Στόχος είναι τα φρύδια να αποκτήσουν ένα πολύ φυσικό εφέ πυκνότητας που κάνει το πρόσωπο να δείχνει φρέσκο και αναζωογονημένο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.