ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

3+1 τροφές για να δυναμώσετε την τρίχα σας


19 Απριλίου 2013

HAIR-4.jpg

Η σωστή διατροφή κάνει καλό και στα μαλλιά σας. Εκτός από τα φυτικά προϊόντα ή εκείνα του εμπορίου υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να δυναμώσετε την τρίχα σας και να έχετε λαμπερά μαλλιά. Όπως ήδη γνωρίζετε η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ένα λοιπόν από τα προτερήματά της αφορά τα μαλλιά σας. Συγκεκριμένα υπάρχουν κάποια είδη που κάνουν πολύ καλό στην τρίχα σας. Κάποια από αυτά είναι τα εξής:

  • Αυγά Είναι πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες και βιταμίνες που είναι κατά της τριχόπτωσης. Προσθέστε λοιπόν τα αυγά στη διατροφή σας και καταπολεμήστε με φυσικό και υγιεινό τρόπο την τριχόπτωση. Φυσικά πρέπει να αποφύγετε τις υπερβολές, σε όλα χρειάζεται μέτρο.
  • Καρύδια Τα περισσότερα ω-6 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό θα τα βρείτε στα καρύδια. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στο να έχετε λαμπερά και υγιή μαλλιά.
  • Μπανάνες Η βιοτίνη που περιέχουν οι μπανάνες είναι μία βιταμίνη που ενδυναμώνει τα μαλλιά σας και τα διατηρεί υγιή.
  • Δαμάσκηνα Μια από τις καλύτερες πηγές σιδήρου μετά το κρέας είναι τα ξερά δαμάσκηνα. Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση. Εκτός λοιπόν από το συκώτι, που δεν αρέσει σε αρκετούς, μία άλλη τροφή πλούσια σε σίδηρο είναι και τα ξερά δαμάσκηνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.