ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τι πρέπει να ξέρετε για την πιτυρίδα


TSVIGKOU

16 Αυγούστου 2013

Θεραπεία και πρόληψη.

Η πιτυρίδα είναι μια διαταραχή του τριχωτού της κεφαλής, του δέρματος, όπου παρουσιάζεται υπερβολική συσσώρευση νεκρών κυττάρων καθώς και μυκήτων. Το τριχωτό παρουσιάζει πολλές μικρές ή μεγάλες φολίδες ή λέπια και έντονο κνησμό. Η πιτυρίδα παρουσιάζεται και σε ξηρά και σε λιπαρά μαλλιά (τριχωτό), στα ξηρά μαλλιά οι φολίδες είναι λίγο πιο μικρές και λευκές, ενώ στα λιπαρά είναι πιο διογκωμένες και κιτρινωπές. Η πιτυρίδα συνοδευόμενη με έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό, μειώνει την φυσική ανάπτυξη των τριχών με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έντονη αραίωση και τριχόπτωση. Οι παράγοντες που προκαλούν την πιτυρίδα είναι διάφοροι κυρίως είναι το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος και τα πολύ ισχυρά – στυπτικά προϊόντα μαλλιών. Τα τελευταία προκαλούν διαταραχές στο τριχωτό με τον εξής τρόπο: ένα ισχυρό σαμπουάν με έντονους στυτικούς παράγοντες καθαρίζει εντελώς το δέρμα, αφαιρώντας και όλα τα φυσικά του έλαια, το δέρμα μένει γυμνό με αποτέλεσμα να προκαλείται υπερβολική λιπαρότητα ή αφυδάτωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπερδεύουν την πιτυρίδα με την ξηροδερμία ή αντίστροφα, για να κάνετε μια σωστή διάγνωση και να ακολουθήσετε την κατάλληλη θεραπεία, ζητήστε την γνώμη ενός έμπειρου δερματολόγου.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε:

1. Όπως και το δέρμα του προσώπου έτσι και το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται τακτικό καθαρισμό και απολέπιση. Αυτά επιτυγχάνονται με κατάλληλα και ήπια sulfate-free σαμπουάν μαλλιών και όχι με στυπτικά σαπούνια. Δοκιμάστε να κάνετε απολέπιση στο τριχωτό με σόδα μαγειρικής και νερό ή με ειδικά σαμπουάν με οξέα φρούτων και καθαριστικά αιθέρια έλαια.

2. Κάντε εντατικές θεραπείες για το τριχωτό με ήπια προϊόντα όπως αιθέρια έλαια, οργανικά έλαια και φυτικές λοσιόν που έχουν καθαριστικές, μαλακτικές, απολεπιστικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

3. Το μασάζ στο τριχωτό παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την υγεία του δέρματος. Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος αναζωογονεί το δέρμα και βοηθάει στην εύκολη απορρόφηση των συστατικών της εντατικής θεραπείας.

4. Δώστε χρόνο στο δέρμα του τριχωτού να αντιδράσει, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε οργανικά και φυσικά προϊόντα, μην περιμένετε να δείτε διαφορά από τη μια μέρα στην άλλη.

5. Όταν χρησιμοποιείτε αρκετές ποσότητες από προϊόντα styling στην καθημερινότητα σας, μεριμνήστε για το τακτικό λούσιμο των μαλλιών ή προτιμήστε τα ήπια προϊόντα styling που δεν φράζουν τους πόρους του τριχωτού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.