ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

DIY: Φυσική θεραπεία για τη φαγούρα και την πιτυρίδα


17 Νοεμβρίου 2014

464fb2f3e7e8861d4f3071bf2f7c7864.jpg

Αυτή η φυτική θεραπεία βοηθάει στην ανακούφιση της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής, στην αφαίρεση της πιτυρίδας, και αποκαθιστά την ισορροπία του pH στα μαλλιά σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα καθημερινά, μέχρι να φύγει η φαγούρα και τα μαλλιά σας να γίνου και πάλι υγιή.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι μήλου
  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο
  • 1 κουταλιά της σούπας τσουκνίδα
  • 10 σταγόνες δεντρολίβανο, αιθέριο έλαιο

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και το ξύδι να βράσουν  για λίγο. Αφού αφαιρέσετε το μείγμα, προσθέστε τα μυρωδικά, και αφήστε το καλυμμένο για δύο ώρες. Ύστερα, προσθέστε το αιθέριο έλαιο και φυλάξτε το σε ένα δοχείο. Δεν απαιτείται ψύξη, και το χρησιμοποιείται μέσα σε 2 εβδομάδες, ή στο ψυγείο για 4 εβδομάδες. Συμβουλές: Βάλτε το μετά το σαμπουάν ή, αν δεν λουστείτε τότε απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά και μετά ξεπλύνετε με αρκετό νερό. Πριν τη χρήση, ανακινήστε το δοχείο καλά και δυνατά και βάλτε περίπου 1/4 φλιτζανιού στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας απαλό μασάζ για 2 ή 3 λεπτά.

Σημείωση: Όταν ξεβγάλετε μπορεί να λεκιάσουν οι ανοιχτόχρωμες πετσέτες. Επίσης, συνιστάται για όλους τους τύπους μαλλιών, εκτός από πολύ ξηρά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.