ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ο Σταμάτης Καραΐσκος μας υποδέχεται στο χώρο του


3 Μαρτίου 2015

Μπορεί ακόμα ο καιρός να είναι κρύος, οι τάσεις όμως έχουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα και δεν παρακολουθούν το δελτίου καιρού. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενημερωμένες για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την Άνοιξη που καταφθάνει αργά ή γρήγορα.

Η δική μου αναζήτηση ξεκίνησε από το hairstyle κι έτσι επισκέφτηκα το ποιο updated κομμωτήριο στην Αθήνα, το Sadhu. Εκεί με υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης και hairstylist Σταμάτης Καραΐσκος, ο οποίος μου έλυσε όλες μου τις απορίες και με έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές για τα μαλλιά μου.

sadhu

Ως Ambassador της Kérastase αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής της Haute Coiffure, ο Σταμάτης Καραΐσκος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τα μαλλιά. Ταξιδεύει συχνά και βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων όσον αφορά στα μαλλιά. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας πει τις τάσεις στο styling αλλά και τον τρόπο για την σωστή περιποίηση των μαλλιών μας. Ο Σταμάτης φαίνεται να εξελίσσεται ανάλογα με τις επιταγές τις επιλογές, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της γυναίκας και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Αυτό άλλωστε είναι που κάνει το Sadhu να έχει φανατικές πελάτισσες που φτάνουν στην υπέροχη τοποθεσία του στην Καστέλα από όλη την Αθήνα.

Εγώ τον συνάντησα στον μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο του και πέρασα από μία μίνι συνέντευξη, πριν ξεκινήσω να ρωτάω εγώ! Μου έκανε την απαραίτητη διάγνωση και μου πρότεινε τη σωστή σειρά περιποίησης από την Kérastase καθώς και hairstyle tips για να τα κάνω μόνη μου με τα προϊόντα Couture Styling, όπως το Forme Fatale που δίνει πραγματικά άλλη αίσθηση στα μαλλιά μου.

DIAGNWSI

Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείς με την κομμωτική;

Μου άρεσαν πάντα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τέχνη. Και η κομμωτική είναι μία τέχνη η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς πάνω σε έναν έμψυχο καμβά που έχεις να κάνεις και με τα συναισθήματα του “μοντέλου”. Ταυτόχρονα δημιουργείς αλλά και φτιάχνεις τη διάθεση του “μοντέλου” κι αυτό είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα.

Τί πιστεύεις ότι είναι αυτό που κρατάει μία γυναίκα στις μέρες μας στο κομμωτήριο ενώ μπορεί εύκολα να περιποιηθεί τα μαλλιά της μόνη της στο σπίτι;

Σίγουρα υπάρχουν στην αγορά πολλά προϊόντα που μία γυναίκα μπορεί μόνη της να κάνει και την περιποίηση αλλά και το styling των μαλλιών της. Στο κομμωτήριο όμως έρχεται για την εξειδίκευση και για να τονώσει τη διάθεσή της με κάποιες αλλαγές ίσως στο look της. Αυτά σίγουρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της στο σπίτι. Ο κομμωτής δημιουργεί ένα συγκεκριμένο look για την πελάτισσά του και της δίνει τα guidelines να το διατηρεί μόνη της στο σπίτι. Στο Sadhu ο κάθε πελάτης –άνδρας ή γυναίκα- περνάει από μία mini συνέντευξη την πρώτη φορά. Θέλω να ξέρω τι προϊόντα χρησιμοποιεί, πόσο ελεύθερο χρόνο έχει τι δουλειά κάνει έτσι ώστε να προσαρμόσω το hairlook στην καθημερινότητά της με σκοπό να μπορεί να το υποστηρίξει καλύτερα.

Επομένως θεωρείς ότι τα μαλλιά αποτελούν μέρος της γοητείας μίας γυναίκας και εκφράζουν μέρος του συναισθηματικού της κόσμου;

Κυρίως τώρα που διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, μία αλλαγή στα μαλλιά μίας γυναίκας ίσως είναι η πιο συμφέρουσα λύση για όποια θέλει γενικά να ανανεωθεί.

Τι πιστεύεις ότι κάνει το Sadhu να ξεχωρίζει και να έχει φανατικούς πελάτες;

Λόγω της ιδιότητάς μου –είμαι καλλιτεχνικός διευθυντής στην Haute Coiffure και ambassador της Kérastase, βρίσκομαι στο επίκεντρο των εξελίξεων όσο αφορά στα τελευταία trends. Ωστόσο, στο Sadhu δίνουμε έμφαση στην περιποίηση των μαλλιών και στο πως θα επικοινωνήσει η ίδια το look. Κάνουμε μία mini διάγνωση- συνέντευξη για να νιώσει ξεχωριστή και να τη βοηθήσουμε να βρει αυτό που της ταιριάζει.

karaiskos

Οι γυναίκες σε εμπιστεύονται για το look τους ως ειδικό ή απλά ζητούν να αντιγράψουν τα hairlooks των διασήμων;

Νομίζω ότι οι παλιές πελάτισσες περιμένουν να τους παρουσιάσω τα καινούρια κάθε φορά trends της σεζόν. Και οι νέες πελάτισσες όμως έρχονται στο Sadhu με σκοπό να μάθουν τα τελευταία hairtrends, λόγω της φήμης του. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιες γυναίκες επιμένουν σε ένα συγκεκριμένο hairlook, φροντίζω να το ανανεώνω με μερικά tips.

Από την εμπειρία σου ποια είναι οι μεγαλύτερη εμμονή που έχουν οι γυναίκες με τα μαλλιά τους;

Δεν θα το παρομοίαζα με εμμονή. Κάθε γυναίκα ταυτίζεται με διάσημες κυρίες. Εγώ πρέπει να αντιληθφώ τι είναι αυτό που ζητάει και ανακαλύψω το κοινά στοιχεία για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τις γυναίκες αλλά και με τους άντρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμβεί να παρουσιάζουμε collections, οι οποίες αν δεν υιοθετηθούν από celebrities και fashion icons οι γυναίκες δεν είναι θετικές στο να το κάνουν.

IMG_3461

Ποια είναι τα 3 προϊόντα που πρέπει να έχει μία γυναίκα στο νεσεσέρ της, δεδομένου ότι δεν μπορεί να επισκέπτεται το κομμωτήριο όσο συχνά θα ήθελε.

Σίγουρα ένα καλό σαμπουάν για την περιποίηση των μαλλιών της, μία κρέμα ή μάσκα μαλλιών γιατί όπως το πρόσωπο έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση. Και φυσικά έλαια μαλλιών, με τα οποία μπορείς να κάνεις styling αλλά και να πετύχεις ένα total care για τα μαλλιά όλη μέρα.

Οι τάσεις στα μαλλιά για Άνοιξη-Καλοκαίρι από τον Σταμάτη Καραΐσκο: Μαλλιά organic με αρκετό όγκο και διάφορες υφές: Wet-dirty με λάδια αλλά και ξηρές με προϊόντα για ματ αποτέλεσμα. Όλα τα hairlooks θα είναι συνυφασμένα με τη φυσική χροιά των μαλλιών. Η κάθε γυναίκα πρέπει να εκμεταλλεύεται τη φύση των μαλλιών της τόσο στο χρώμα όσο και στο styling.

SECRETCLUB

Όσες είστε μέλη του Secret Club απολαμβάνετε αποκλειστικά 20% έκπτωση στο χτένισμα & στα προϊόντα Kérastase καθώς και την Χρυσή θεραπεία περιποίησης μαλλιών της Kérastase εντελώς δωρεάν.

card_final

Αν δεν έχετε αποκτήσει ακόμα την κάρτα Secret Club αγοράστε τη εύκολα και γρήγορα εδώ.

Sadhu hair: Ακτή Κουντουριώτου 15-17, Πειραιάς. Facebook: Sadhu Hair Instagram: Sadhu Hair

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.