ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

7 συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά μας να φριζάρουν


23 Ιουλίου 2016

570-30.jpg

Ο ζεστός καιρός μπορεί να είναι τέλειος για να πειραματιζόμαστε με τα hairstyles μας, όμως όταν συνδυάζεται με υγρασία, μπορεί εύκολα να γίνει σκέτη καταστροφή για τις μπούκλες  μας! Αλλά και όσες έχουμε ίσια μαλλιά δεν αποτελούμε εξαίρεση. Γιατί μία ανεπαρκώς προσεγμένη beauty ρουτίνα, μπορεί να κάνει και τα πιο λεία μαλλιά να δείχνουν φριζαρισμένα.

Αν δεν σας ενοχλεί το φριζάρισμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Αν όμως τρελαίνεστε κάθε φορά που τα μαλλιά σας μοιάζουν σαν να μην είναι δικά σας, διαβάστε παρακάτω ποια λάθη χρειάζεται να σταματήσουμε -και τα περισσότερα από αυτά δεν καταλαβαίνουμε καν ότι τα κάνουμε.

1. Το νερό που ξεπλένουμε τα μαλλιά μας δεν είναι στη σωστή θερμοκρασία. Πιστεύετε ότι δεν παίζει ρόλο σε τι θερμοκρασία θα είναι το νερό που θα ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας; Κι όμως! Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε κρύο νερό για να βοηθήσουμε την τρίχα να "κλείσει" και να είναι πιο λεία. Οπότε μετά το σαμπουάν και το χλιαρό νερό, αφαιρούμε το conditioner με κρύο! 2. Αφαιρούμε από το πιστολάκι μας το... ακροφύσιο! Ναι, το κάνουμε οι περισσότερες αλλά είναι μία συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε άμεσα. Χωρίς αυτό ο αέρας διαχέεται και προκαλεί φριζάρισμα. Αντίθετα, με αυτό, κατευθύνεται η θερμότητα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και έτσι αποφεύγουμε το φριζάρισμα στις άκρες! 5703. Χρησιμοποιούμε λάθος βούρτσα. Προτιμήστε τις βούρτσες με φυσική τρίχα, γιατί έτσι θα βοηθήσετε στη μείωση, καταρχήν, του ηλεκτρισμού των μαλλιών. Ακόμη κι αν θέλετε να κάνετε ένα απλό ponytail, ένα σωστό βούρτσισμα θα κάνει πιο smooth τα μαλλιά σας και θα τους δώσει το updo που χρειάζονται! 4. Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με πετσέτα. Μπορεί το να τρίβουμε με ένταση τα μαλλιά μας με την πετσέτα να είναι μία πολύ καλή ιδέα για να διώξουμε από πάνω τους γρήγορα το νερό, αλλά είναι μία από τις χειρότερες ιδέες για το φριζάρισμά τους. Το να "ταμπονάρουμε" τα μαλλιά μας με την πετσέτα δεν είναι απαγορευτικό αλλά ας μην τα τρίβουμε. Μία άλλη καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιούμε ένα παλιό μας t-shirt ή και μία πετσέτα αλλά με microfibres! 5. Δεν δένουμε τα μαλλιά μας πριν τον ύπνο. Μην αφήνετε τα μαλλάκια σας ανακατεμένα όταν κοιμάστε! Το να γυρίζουμε το κεφάλι μας πάνω σε cotton μαξιλάρια είναι το ίδιο με το να τρίβουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα. Κάντε ένα top knot, αρκετά χαλαρό και κοιμηθείτε χωρίς να νιώθετε τράβηγμα στα μαλλιά σας. Η, αγοράστε μία μεταξένια μαξιλαροθήκη!! 6. Δεν τα προστατεύουμε από την ηλιακή ακτινοβολία. Ναι, έχει σχέση και αυτό με το φριζάρισμα. Και όπως φροντίζουμε την επιδερμίδα, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας. Προτιμήστε ένα προϊόν που θα σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιο αλλά, παράλληλα, θα καταπολεμά την υγρασία. 7. Δεν δίνουμε σημασία στα συστατικά των προϊόντων. Πρέπει να... think twice πριν χρησιμοποιήσουμε ξανά hairspray κατά του φριζαρίσματος. Όταν το θέμα έχει να κάνει με το φριζάρισμα, τότε το νερό δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Αλλά, ακόμα περισσότερο, δεν είναι καλή ιδέα ούτε και να χρησιμοποιούμε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.