ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να βάψετε τα μαλλιά μόνες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της hair expert, Δήμητρας Δανίκα


Ελένη Τσούτση

2 Απριλίου 2020

Πώς να βάψετε τα μαλλιά μόνες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της hair expert, Δήμητρας Δανίκα

Το να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι σίγουρα δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία. Όταν όμως γνωρίζουμε ότι το ραντεβού με το κομμωτήριο αργεί αφόυ #μένουμε_σπιτι αλλά θέλουμε να αποκτήσουμε και πάλι το λαμπερό χρώμα στα μαλλιά μας, τότε η λύση είναι μία - να τα βάψουμε μόνες μας. 

Εμείς για να σας βοηθήσουμε σ' αυτή την απόφαση συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές απορίες και η hair expert, Δήμητρα Δανίκα μας τις έλυσε μία προς μία για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Όλα τα tips που μας έδωσε είναι εύκολα και θα σας βοηθήσουν να βάψετε τα μαλλιά σας σαν επαγγελματίες.

jenny.gr
Φωτογραφία: Getty Images

1. Τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε για να βάψουμε τα μαλλιά μας;

Η βαφή στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση από ένα μη επαγγελματία, αν κανείς πάρει αυτή την απόφαση θα πρέπει να ακολουθήσει όσο το δυνατόν ακριβείς διαδικασίες. Αρχικά, τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι :πινέλο βαφής, ένα μπολ γυάλινο η πλαστικό, γάντια μιας χρήσης, χτένα, clips για τα χωρίσματα και αφού είστε σπίτι ένα lip balm η βαζελίνη για το δέρμα σας γύρω από την περίμετρο του κεφαλιού σας για να μην χρωματίσει το δέρμα σας η βαφή. 

2. Τι είδους τεχνική να ακολουθήσουμε;

Αυτό που θα πρότεινα σίγουρα είναι πριν να προχωρήσετε στην διαδικασία βαφής, πρώτον αν έχετε την ανάγκη  κυρίως να καλύψετε τις ρίζες των λευκών μαλλιών  σας η αν έχετε αρκετή διαφορά το χρώμα της ρίζας σας από το φυσικό σας. Αν είστε από τις τυχερές που έχουν ανταύγειες ή πιο ελεύθερες τεχνικές, θα σας συμβούλευα να διατηρήσετε μια πιο καθαρή απόχρωση με ένα silver shamboo και να αποφύγετε όποια άλλη τεχνική που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα που δεν θα έχετε την δυνατότητα μόνη σας να διορθώσετε.

3. Δώστε μας μερικά χρήσιμα tips για το πώς θα βάψουμε με επιτυχία τη ρίζα.

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τα χωρίσματα σας, να είναι πολύ καθαρά ώστε να σας διευκολύνουν στο πέρασμα. Αρχικά, χωρίζετε τα μαλλιά σας σε τέσσερα ίσα μέρη, τα απομονώνετε με κλιπς και απελευθερώνετε το καθέ ενα τμήμα ξεχωριστά ξεκινώντας από μπροστά. Οι τούφες που θα ξεχωρίζετε κάθε φορά να είναι μισό εκατοστό ενώ ξεκινάτε πρώτα από την περίμετρο του προσώπου σας.

4. Δώστε μας μερικά χρήσιμα tips για το πως θα βάψουμε όλα τα μαλλιά μας.

Για να βάψετε όλα τα μαλλιά σας, εννοώντας και πίσω θα χρειαστείτε ένα καθρέφτη ώστε να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα του κεφαλιού σας και των χωρισμάτων ώστε να είστε βέβαιη κατά το δυνατό ότι έχετε τοποθετηθεί σε επάρκεια το μίγμα της βαφής σας. Αν θέλετε να περάσετε και τα μήκη σας κάντε τα τελευταία πέντε λεπτά αφού πρώτα βρέξετε πολύ ελαφριά τα μήκη σας ομοιόμορφα, ιδανικά με ένα βαποριζατέρ.

5. Αν βάψουμε τα μαλλιά μας και η απόχρωση που θα προκύψει δεν μας αρέσει, μέσα σε πόσο διάστημα μπορούμε να τα ξαναβάψουμε;

Για να αποφύγετε όσο μπορείτε τα λάθη καλό είναι να αποφύγετε τις μίξεις χρωμάτων, μείνετε κοντά στην φυσική σας βάση και έως δύο τόνους διαφορά γιατί ένα επόμενο πείραμα μπορεί να κάνει χειρότερα τα πράγματα.  Αν επιμένετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό εξαρτάται από την καλλυντικότητα της βαφής που μόνο ο κομμωτής σας μπορεί να γνωρίζει.

jenny.gr

6. Τι είδους συστατικά καλό είναι να έχει η βαφή που θα επιλέξουμε;

Σίγουρα να είναι υπό αλλεργική μιας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το τσεκάρετε και εσείς μόνες σας με ένα τεστ αλλεργίας, το οποίο καλό είναι να δοκιμάσετε σε μια μικρή ποσότητα βαφής με μια μπατονέτα πίσω από τον αγκώνα  ή πίσω από το αυτί σας για 48 ώρες. Αν θέλετε να κάνετε κάλυψη των λευκών μαλλιών σας θα καταφύγετε σε μόνιμη βαφή για  την οποία η δράση της απαιτείται η ανάμιξη με οξυζενέ. 

7. Ποια είναι τα must προϊόντα για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών;

Τα κατάλληλα προϊόντα είναι τα επαγγελματικά που απευθύνονται σε βαμμένα μαλλιά καθώς περιέχουν πληθώρα συστατικών κατά της απώλειας του χρώματος. Αυτό που θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε με ευλάβεια είναι conditioner μετά το λούσιμο  ώστε να κλείνετε τα λέπια της τρίχας σου μιας και αν αυτό απουσιάζει από την ρουτίνα σου θα έχεις απώλεια χρώματος. Επίσης, ακόμα και εκτός καλοκαιριού  συχνά  είναι ιδανικά  και τα αντηλιακά προϊόντα ειδικά αν εκτίθενται τα μαλλιά σας σε πισίνα αν έχετε εξωτερική εργασία ή είναι υαλωδη χοντρά και αφυδατωμένα.

jenny.gr

8. Πώς θα πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα σαν να βγήκαμε από το κομμωτήριο;

Κάνοντας την βαφή μόνες μας στο σπίτι σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις γνώσεις και την εξειδίκευση ενός ειδικού. Δεν είναι δυνατό να επιτύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα όπως αυτό του κομμωτηρίου το οποίο αυτό θα μας το δώσει η απαραίτητη, διάγνωση και συμβουλευτική που θα πάρουμε από ένα επαγγελματία, ωστόσο αυτό που μπορούμε να καλύψουμε κερδίζοντας χρόνο είναι η κάλυψη των λευκών μαλλιών μας ακολουθώντας τα βήματα και τις παραπάνω οδηγίες και δίνοντας χρόνο στον εαυτό μας να φαντασιωθεί ένα "καινούργιο εαυτό" όπου συχνά μετά από μεγάλες και έντονες αλλαγές στην ζωή μας είναι η βαθιά μας επιθυμία, το να κάνουμε και μια μεγάλη αλλαγή  και στην εμφάνιση μας.

9. Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όταν βάφουμε τα μαλλιά στο σπίτι και πως μπορούμε να το αποφύγουμε;

Νομίζω το πιο συχνό λάθος είναι η βιασύνη και το "άτσαλο " θέλει υπομονή ώστε να γίνει ένα σωστό πέρασμα χωρίς να μένουν κενά ενδιάμεσα.

10. Ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξουμε τη σωστή απόχρωση;

Μείνετε κοντά στα φυσικά σας χρώματα έως δύο τόνους διαφορά. Μην επιχειρήσετε τώρα μεγάλες αλλαγές, ωστόσο μια γενική οδηγία είναι ότι αν έχετε επιδερμίδα με ζεστές αποχρώσεις που να χρυσίζει προτιμείστε neutral ζεστές αποχρώσεις και αν έχετε ψυχρή επιδερμίδα προτίμείστε αντίστοιχα πιο ψυχρές αποχρώσεις και στα μαλλιά σας. 

Κεντρική Φωτογραφία: Getty Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.