ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

3 φυσικοί τρόποι που μπορείτε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας


Ελένη Τσούτση

14 Απριλίου 2020

3 φυσικοί τρόποι που μπορείτε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας

Αν θέλετε να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας με φυσικούς τρόπους, και όχι με βαφές τότε σας έχουμε τρεις εύκολους τρόπους που μπορείτε να το κάνετε με υλικά από την κουζίνα σας. Η άνοιξη είναι εδώ και μας προκαλεί για μια μικρή ανανέωση και αφού το ραντεβού με τον κομμωτή μας ακόμη αργεί, ας πειραματιστούμε μόνες μας.

Υπάρχουν αρκετές φυσικές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς να τα εκθέσετε σε χημικές ουσίες. Βέβαια είναι αλήθεια ότι τα φυσικά συστατικά δεν είναι θαυματουργά, ούτε μετατρέπουν τα σκούρα μαλλιά σε ξανθά αλλά η τακτική χρήση τους μπορεί να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών κατά έναν ή δύο τόνους.

Ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι;

#1. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουμε το χρώμα των ξανθών και των σκούρων μαλλιών και για να τα κάνουμε πιο λαμπερά.

Υλικά: 2 φλιτζάνια νερό (500 ml) / 5 κουταλιές της σούπας άνθη χαμομηλιού (75 γραμμάρια)

Εκτέλεση: Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα και όταν βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τα άνθη χαμομηλιού και αφήστε το υγρό να βράσει για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα, απομακρύνετε το υγρό από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν είναι αρκετά κρύο για να το χρησιμοποιήσετε, στραγγίξτε το με ένα σουρωτήρι. Απλώστε το μείγμα σε υγρά μαλλιά και αφήστε το να δράσει χωρίς να το ξεπλύνετε. Μπορείτε να κάνετε καθημερινή χρήση.

#2. Χυμός λεμονιού 

Στύψτε 2 λεμόνια και ανακατέψτε τον χυμό που θα έχει με ίση ποσότητα νερού. Μεταφέρετε το υγρό μείγμα σε ένα μπουκαλάκι ή μπολάκι και ψεκάστε το στα στεγνά μαλλιά σας. Βγείτε στον ήλιο, για να στεγνώσουν τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο (ναι, ευτυχώς υπάρχουν τα μπαλκόνια). Ο συνδυασμός του ήλιου και του λεμονιού βοηθάει στο να ανοίξει το χρώμα. Μόλις τα μαλλιά σας στεγνώσουν, ξεπλύνετέ τα πολύ καλά με άφθονο νερό.

Tip: Όση περισσότερη ώρα καθίσετε στον ήλιο, τόσο καλύτερα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, μην αμελήσετε να φροντίσετε και να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας, φορώντας αντηλιακό.

#3.Μέλι 

Αν επιθυμείτε τα μαλλιά σας να θυμίζουν το χρώμα του μελιού, χρησιμοποιήστε αυθεντικό μέλι. Απλώστε μέλι κατά μήκος όλου του μαλλιού, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες σε τέτοια ποσότητα έτσι ώστε να καλυφθεί και κάθε τρίχα με μέλι. Τυλίξτε έπειτα, τα μαλλιά σας με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να δράσει για 2 ώρες. Μπορείτε να το αφήσετε και για όλο το βράδυ, αν δεν σας ενοχλεί. Έτσι κι αλλιώς, όση περισσότερη ώρα, τόσο καλύτερα. Μόλις αφαιρέσετε την μεμβράνη, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.