ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα vegan επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών που αποδεικνύουν ότι η φύση κάνει θαύματα


Ελένη Τσούτση

16 Απριλίου 2020

Τα vegan επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών που αποδεικνύουν ότι η φύση κάνει θαύματα

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί τα μαλλιά μας είναι θαμπά, άτονα, άγρια και ταλαιπωρημένα. Στη καλή υγεία των μαλλιών μας παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο: η διατροφή μας, το καθημερινό styling αλλά και η λάθος περιποίηση με χαμηλής ποιότητας προϊόντα επηρεάζουν την τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να χάνουν την ελαστικότητα και τη φυσική τους λάμψη. Ειδικότερα τώρα που #μένουμε_σπίτι και έχουμε περισσότερο χρόνο αξίζει να κάνουμε μια καλύτερη έρευνα και να επιλέξουμε προϊόντα που θα μας χαρίσουν λαμπερά μαλλιά. 

Το Α και το Ω για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών μας είναι να ακολουθούμε την κατάλληλη hair routine σαν «ιεροτελεστία». Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να διατηρηθεί αλλά και να βελτιωθεί η υγιής όψη και η υφή της τρίχας, είναι να διαλέξεις προϊόντα που ταιριάζουν ειδικά στον τύπο των μαλλιών σου. Κριτήριο για την αγορά ενός προϊόντος για τα μαλλιά δεν είναι η προσφορά στο σουπερμάρκετ, αλλά οι ανάγκες που έχουν τα μαλλιά σου. Άλλες ανάγκες έχουν τα λεπτά, άλλες τα βαμμένα, άλλες τα άγρια και ταλαιπωρημένα, και άλλες τα κανονικά μαλλιά. Επομένως, πριν αγοράσεις σαμπουάν, conditioner και μάσκα, «άκουσε» τις ανάγκες των μαλλιών σου, δες τα στον καθρέφτη, άγγιξέ τα για να δεις την υφή τους και πρόσφερέ τους αυτό που πραγματικά χρειάζονται.

Εμείς αναζητήσαμε τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης που θα μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες τους και βρήκαμε μια σειρά επαγγελματικών προϊόντων που εμπιστεύονται hair experts και κομμωτές σε όλο το κόσμο. Πρόκειται για τα προϊόντα ACTYVA της ιταλικής εταιρείας Kemon, που έχει πάνω από 60 χρόνια εμπειρία στο χώρο της περιποίησης των μαλλιών. Αυτό που μας «κέρδισε» στα ACTYVA, εκτός από την ποιότητα και το αποτέλεσμα που προσφέρουν, είναι η εναλλακτική φιλοσοφία τους, που πιστοποιούν ως εξής:

100% vegan: Σε όλα τα συστατικά και σε ολόκληρο τον κύκλο και την διαδικασία παραγωγής δεν χρησιµοποιούνται πρώτες ύλες, βοηθητικά προϊόντα ή προσµίξεις µε ζωϊκή προέλευση ή γενετικώς τροποποιηµένα (GMOs).

Love Nature: χωρίς SLS-SLES, χωρίς παραβένια, χωρίς παραφίνες αλλά και χωρίς συστατικά που ενδέχεται να βλάψουν ή να  επιβαρύνουν το δέρμα και τα μαλλιά. Όλες οι διαδικασίες και οι λίστες συστατικών ελέγχονται από το ICEA (Ίδρυµα Ηθικής και Περιβαλλοντικής Πιστοποίησης).

Green PE: ακόμη και οι συσκευασίες της ACTYVA είναι φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς προέρχονται από το νέο ανακυκλώσιµο «βιο-πλαστικό» που δεν είναι παράγωγο πετρελαιοειδών αλλά λαµβάνεται από ζαχαροκάλαµο που καλλιεργείται στην Βραζιλία (σε ελεγχόµενες περιοχές µακριά από τα δάση του Αµαζονίου).

Επιλέξαμε λοιπόν, ένα σετ από προϊόντα για τις πιο συχνές ανάγκες των μαλλιών. Οι hair experts προτείνουν να χρησιμοποιούμε προϊόντα από την ίδια σειρά, ώστε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, καθώς το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Μεταξένια μαλλιά για όλη την οικογένεια και όλους τους τύπους

Η σειρά BELLESSERE της ACTYVA είναι ίσως ό,τι πιο πρακτικό έχουμε δει. Απευθύνεται σε όλους τους τύπους των μαλλιών και είναι και για γυναίκες και για άνδρες. Το σαμπουάν είναι δύο σε ένα καθώς μπορεί να χρησιμοποιείται και ως αφρόλουτρο για το σώμα, κάτι πολύ εύχρηστο. Αλλά και η μαλακτική κρέμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα μαλλιά αλλά και για την ενυδάτωση του σώματος. Τα προϊόντα της σειράς BELLESSERE περιέχουν όλα τα «ελιξήρια» της Φύσης για τα μαλλιά και το δέρμα. Συγκεκριμένα, έχουν το θαυματουργό αργκανέλαιο, το έλαιο λιναρόσπορου και το εκχύλισμα βιτελλάριας που μεταξύ άλλων ενυδατώνουν σε βάθος, αυξάνουν την ελαστικότητα και επαναφέρουν τη λάμψη. Περιέχουν επίσης, εκχυλίσματα ελίχρυσου και καλέντουλας που προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και έλαιο γλυκού αμυγδάλου που κάνει τα μαλλιά δυνατά και ανθεκτικά.

jenny.gr

Το πακέτο BELLESSERE της ACTYVA θα το βρεις εδώ

Η απόλυτη αναδόμηση για κατεστραμμένα, λεπτά ή εξασθενημένα μαλλιά

Κάποτε πιστεύαμε ότι ένα σαμπουάν και μια μάσκα δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά για να αναδομήσουν τα κατεστραμμένα μαλλιά. Η σειρά NOVA FIBRA όμως μας διέψευσε. Είναι πραγματικά σωτήρια για τα εύθραυστα, φθαρμένα, άτονα και γενικά κατεστραμμένα μαλλιά. Με τη χρήση του σαμπουάν, της μάσκας και της τα μαλλιά σου θα δυναμώσουν και θα αποκτήσουν και πάλι υγιή όψη και ανάλαφρη, μαλακή υφή. 

jenny.gr

Το πακέτο NUOVA FIBRA θα το βρεις εδώ

Ένα σετ για βαμμένα μαλλιά που θα λατρέψεις

Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν ειδική μεταχείριση και φροντίδα, ώστε να διατηρηθεί το χρώμα λαμπερό και όμορφο. Το επαγγελματικό σετ COLORE BRILLANTE της ACTYVA με εκχύλισμα μύρτιλου που περιέχει ένα σαμπουάν, μια μάσκα και μια κρέμα leave-in εκτός ότι βοηθούν στην αντοχή του χρώματος και της λάμψης, προστατεύουν τα μαλλιά από τις τεχνικές διεργασίες που υποβάλλονται, αλλά και από τον ήλιο, καθώς έχουν φυτικά αντηλιακά φίλτρα. Από την πρώτη κιόλας χρήση θα δεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και ζωντανά.

jenny.gr

Το πακέτο COLORE BRILLANTE της ACTYVA θα το βρεις εδώ 

Εναντίον της ψαλίδας

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα που απασχολεί σχεδόν όλες τις γυναίκες, αυτό είναι η ψαλίδα. Οι πολλαπλοί συνδυασμοί προϊόντων, βαφών, εργαλείων και το συχνό στέγνωμα μπορούν να ευαισθητοποιήσουν την τρίχα και να δημιουργήσουν ψαλίδα.

Το σετ περιποίησης DISCIPLINA στην σειρά της ACTYVA είναι εξελιγµένο ειδικά για την πειθαρχία στα ατίθασα µαλλιά και για την οµαλή και την οµοιόµορφη συσπείρωση των τριχών. Η αποτελεσματικότητά του είναι μεγάλη και γι αυτό είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή της σειράς, καθώς η ψαλίδα είναι συχνό φαινόμενο και πολλοί κομμωτές το προτιμούν για τους πελάτες τους. Τα προϊόντα δίνουν άµεση διευκόλυνση στο χτένισµα, διατηρούν το ίσιο ή το κυματιστό look και πετυχαίνουν την αποτροπή της ψαλίδας σε καθηµερινή βάση. Τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν αίγλη και µεταξένια αίσθηση, ενώ αν έχεις μπούκλες, θα σχηματοποιηθούν ομοιόμορφα.

jenny.gr

Το πακέτο DISCIPLINA κατά της ψαλίδας θα το βρεις εδώ 

Περισσότερος όγκος για «άψυχα» μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λεπτά και φαίνονται «πεσμένα», άψυχα και χωρίς ζωντάνια, η σειρά VOLUME e CORPOSITÀ είναι ιδανική για σένα. Μπορεί να έχεις δοκιμάσει πολλά προϊόντα και να έχεις χάσει κάθε ελπίδα, αλλά τα VOLUME e CORPOSITÀ θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρό σου για εντυπωσιακά μαλλιά με όγκο. Η αποτελεσματική του δράση οφείλεται στα ισχυρά φυτικά εκχυλίσματα από τίλιο και λιναρόσπορο, καθώς και στις πρωτεΐνες σόγιας και σίτου. Σύντομα, τα λεπτά μαλλιά σου θα αποκτήσουν όγκο, σφρίγος και πάχος. Plus, τα χτενίσματα επιτέλους θα σου κρατάνε. 

jenny.gr

Το πακέτο VOLUME e CORPOSITÀ της ACTYVA θα το βρεις εδώ
 

Σκέψου τις δικές σου ανάγκες και δώσε στα μαλλιά σου αυτό που χρειάζονται για να γίνουν και πάλι όμορφα, λαμπερά και υγιή.

Τα ACTYVA της KEMON είναι 100% επαγγελματικά προϊόντα, τα οποία μπορείς να βρεις σε καλά κομμωτήρια και barber shops, αλλά και εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.