Διατηρήστε λαμπερά τα ξανθά σας μαλλιά όλο το καλοκαίρι

Ελένη Τσούτση
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Tα ξανθά μαλλιά αναμφίβολα είναι πολύ εντυπωσιακά και αρέσουν στις περισσότερες γυναίκες. Όσες μάλιστα τα βάφουν έτσι, δύσκολα αλλάζουν χρώμα αλλά συνειδητοποιούν ότι θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι πάντα όμορφα και λαμπερά.

Εφόσον λοιπόν, έχετε το ιδανικό για εσάς ξανθό χρώμα, χρειάζεται και να το συντηρήσετε καθώς το ξανθό είναι απαιτητικό. Τα παρακάτω tips σίγουρα θα σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερά ξανθά μαλλιά όπως τα ονειρεύεστε!

#1. Η σωστή θερμοκρασία

Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια, να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Φροντίστε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζετε ένα προστατευτικό προϊόν.

#2. Χαρίστε τους ενυδάτωση

Όπως διψάτε και ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας. Διψάνε και μάλιστα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε! Δύο φορές την εβδομάδα, μπορείτε να κάνετε θεραπείες - τις οποίες θα τις αφήνετε όλο το βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

#3. Διαλέξτε το σωστό σαμπουάν και conditioner

Τα κατάλληλα προιόντα θα δώσουν διάρκεια, ενυδάτωση και λάμψη στο ξανθό χρώμα! Καλό θα είναι να βρείτε τα ιδανικά για εσάς καθώς αυτά θα κάνουν όλη τη δουλειά. Να προτιμήσετε σαμπουάν που έχουν χρώμα μωβ ή ασημί γιατί διατηρούν περισσότερο το ξανθό. 

Δείτε ακόμη: 20-30 ετών: Τα πιο hot κουρέματα