ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Μυστικά για να έχετε υγιή και λαμπερά σγουρά μαλλιά


Ελένη Τσούτση

20 Αυγούστου 2020

Μυστικά για να έχετε υγιή και λαμπερά σγουρά μαλλιά

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι πολύ όμορφα, έχουν όγκο, έχουν υπέροχες μπούκλες, όμως είναι δύσκολα στο χτένισμα, στην περιποίηση και στο styling, φριζάρουν πολύ εύκολα και μπερδεύονται.

Ειδικά το καλοκαίρι ίσως είναι πιο δύσκολη περιποίηση για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν!

https://instagram.com/p/CDUxUhhJ7L8

#1. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν για φυσικά σγουρά μαλλιά, που περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες.

#2. Μετά το λούσιμο να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το πιστολάκι, αν το χρησιμοποιήσετε για κάποιο χτένισμα, τότε στο τέλος βάλτε τον διακόπτη στον κρύο αέρα.

#3. Το μαλακτικό μαλλιών καλό είναι να μένει στα μαλλιά, προτιμήστε τις leave in φόρμουλες που προλαμβάνουν το φριζάρισμα και διατηρούν τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.

#4. Μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα, γιατί οι τρίχες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα. Καλό είναι να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά και πάντα με μια χτένα με χοντρά δόντια.

#5. Το χτένισμα των μαλλιών έχει την τεχνική του, ξεκινήστε πρώτα από τις άκρες και συνεχίστε ανεβαίνοντας σταδιακά 3-4 εκατοστά, τούφα-τούφα. Αν αρχίσετε να χτενίζετε από την κορυφή είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν πολλοί κόμποι και θα σπάσουν πολλές τρίχες.

#6. Αν επιμένετε στα προϊόντα styling με υψηλή θερμοκρασία, τότε χρησιμοποιήστε ειδικά spray ή serum που προστατεύουν τα μαλλιά και προσφέρουν πιο εύκολο χτένισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.