ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Συμβουλές και μυστικά για να έχετε λαμπερά μαλλιά τη νέα σεζόν από την hair expert, Δήμητρα Δανίκα


20 Οκτωβρίου 2020

Συμβουλές και μυστικά για να έχετε λαμπερά μαλλιά τη νέα σεζόν από την hair expert, Δήμητρα Δανίκα

Το φθινόπωρο είναι η εποχή επανεκκίνησης και νέων στόχων. Όσον αφορά τα μαλλιά μας μια και η ψυχολογία μας επηρεάζεται άμεσα και έντονα από την εμφάνισή μας είναι ο ιδανικός μήνας για αλλαγές αλλά και επιπλέον φροντίδα. Το καλοκαίρι έχουν επιβαρυνθεί με τον ήλιο και την θάλασσα και ζητούν την βοήθεια μας.

Ξεκινώντας από τώρα το φθινόπωρο αρχίζει η εποχιακή τριχόπτωση που σημαίνει ότι θα δούμε τις περισσότερες φορές να έχουμε παραπάνω απώλεια τριχών από την συνηθισμένη και αυτό θα τα κάνει πιο άτονα.

jenny.gr

Η πραγματική ανανέωση θα πρέπει να ξεκινάει από το δέρμα του κεφαλιού σου, ξεκίνα την περιποίησή του με ένα scrub ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί οποιαδήποτε επιπλέον φροντίδα. Ένα 10λέπτο καθημερινό μασάζ, την περίοδο της εποχιακής τριχόπτωσης (και όχι μόνο), θα τονώσει το κυκλοφοριακό σου με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση και τόνωση. Προσθέτοντας μια καθημερινή lotion ενδυνάμωσης ενάντια της τριχόπτωσης είναι must φθινόπωρο και άνοιξη να θυμάσαι.

Αφού έχεις ξεκινήσει από το δέρμα του κεφαλιού σου φυσικά και δεν θα πρέπει να παραλείψεις τα μήκη και τις άκρες σου. Ενυδάτωση για εσένα που έχεις φυσικά μαλλιά, ενώ για εσένα που είναι βαμμένα προσθέτεις και αναδόμηση στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις είναι το κούρεμα σού.

jenny.gr

Μετά την φθορά που που έχουν υποστεί τα μαλλιά σου τους καλοκαιρινούς μήνες οι άκρες σου θα χρειαστούν ανανέωση ώστε η ψαλίδα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί στις άκρες να μην συμπαρασύρει και τα υγιή μαλλιά. Ιδανικά η ανανέωση του κουρέματος θα πρέπει να γίνεται ανά 2 – 3 μήνες. Το καλοκαίρι επειδή το χρώμα της επιδερμίδας μας αλλάζει με τον ήλιο, συχνά επιλέγουμε πιο ανοιχτούς τόνους.

Όταν το μαύρισμα αρχίζει να υποχωρεί και ο ήλιος δεν έχει την ίδια έντονη φωτεινότητα, χρειάζεται να επαναφέρουμε την επιθυμητή για εμάς απόχρωση στα μαλλιά μας ώστε να ταιριάζει με την νέα χρωματική παλέτα που φέρνει το φθινόπωρο και ο χειμώνας.

Και όπως υποστηρίζει περίτρανα το style icon Airis Apfel “αν έχεις φτιάξει τα μαλλιά σου και φοράς ωραία παπούτσια, μπορείς να τη σκαπουλάρεις με τα πάντα”. Τα μαλλιά μας είναι κάτι πολύ παραπάνω από “τρίχες”, είναι η κορνίζα του προσώπου μας και η σχέση μας μαζί τους μας χαλά ή μας φτιάχνει την ψυχολογία.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.