ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δαφνέλαιο στα μαλλιά σας


Ελένη Τσούτση

20 Φεβρουαρίου 2021

jenny.gr

Το δαφνέλαιο είναι εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο, κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας ή να προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, μπορεί να κάνει θαύματα για την τρίχα αλλά και για το δέρμα του κεφαλιού. Χρησιμοποείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και την ενδυνάμωση των μαλλιών.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα ευεργετικά συστατικά του δαφνέλαιου εισχωρούν στα λέπια της τρίχας και τα γεμίζουν τροφή. Το ίδιο συμβαίνει και στο δέρμα του κεφαλιού όπου βρίσκεται ο θύλακας της τρίχας. Το δαφνέλαιο δυναμώνει το θύλακα αποτρέποντας έτσι την τριχόπτωση και ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς ανανέωσης της τρίχας.

jenny.gr

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Χρησιμοποιήστε το σαν μάσκα μαλλιών, 2 με 3 φορές την εβδομάδα εφαρμόζοντάς το από τις ρίζες των μαλλιών σας μέχρι τις άκρες, κάνοντας μασάζ για λίγα λεπτά. Έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα και αφήστε το να δράσει. Τέλος, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και νιώστε αμέσως τη διαφορά.

Κάτι ακόμη που μπορείτε να κάνετε είναι να το απλώσετε στις άκρες των μαλλιών σας και να το αφήσετε όλο το βράδυ, αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη θρέψη!

Tip: Εάν κάνουμε χρήση μαλακτικής κρέμας μετά το λούσιμο, ίσως να μην χρειαστεί μιας και οι μαλακτικές ιδιότητές του δαφνέλαιου θα μας δώσουν μαλλιά ευκολοχτένιστα.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.