ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτά τα απλά βήματα


Ελένη Τσούτση

17 Ιουλίου 2021

 Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτά τα απλά βήματα
Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτά τα απλά βήματα

Σύμφωνα με έρευνες το massage στο κεφάλι βοηθά να χαλαρώσετε, να ανακουφιστείτε από το άγχος και στην περίπτωση του μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και την ενδυνάμωσή τους. Αφιερώστε λίγα λεπτά λοιπόν, για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό γιατί θα διαπιστώσετε ότι αυτή η τόσο μικρή συνήθεια είναι τελικά θαυματουργή. 

Πώς μπορείτε λοιπόν να κάνετε μασάζ με απλές κινήσεις;

1. Eφαρμόστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν. Μόνο με τα ακροδάχτυλα σας - όχι με τα νύχια. Ξεκινήστε από τους κροτάφους σας κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε μια μικρή περιοχή σε αυτό το σημείο, έχοντας  σταθερή πίεση, χωρίς όμως να πιέζετε πάρα πολύ.

2. Προχωρήστε προς τα πίσω, κάνοντας μασάζ σε μικρά τμήματα και χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα. Είναι σημαντικό ότι το μασάζ αυτό είναι για το τριχωτό, οπότε κρατήστε τα δάχτυλά σας πάνω στο δέρμα του κεφαλιού και όχι μέσα στα μαλλιά σας. 

3. Οι hair experts τονίζουν ότι μπορείτε να κάνετε μασάζ είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια του λουσίματος καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση της λιπαρότητας αλλά και των ρύπων από το τριχωτό. 

Είναι μία συνήθεια ανέξοδη που αν την υιοθετήσετε θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα είναι πιο δυνατά και υγιή από ποτέ!

Φωτογραφία: Getty Images

Δείτε ακόμη:

jenny.gr