Τελικά μπορούμε να εφαρμόσουμε υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά μας;

Ελένη Τσούτση
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το υαλουρονικό οξύ, το θαυματουργό συστατικό ενυδάτωσης για όλους τους τύπυς της επιδερμίδας και περισσότερο για τις ξηρές. Τι θα γινόταν αν αυτό το μοναδικό συστατικό το εφαρμόζαμε στα μαλλιά μας; 

Σύμφωνα με το TikTok, αξίζει έναν μικρό πειραματισμό με τα μαλλιά σας καθώς όλα τα ευεργετικά συστατικά που διαθέτει το υαλουρονικό οξύ προστατεύουν την τρίχα σε βάθος.

Ένα πρόσφατο viral video από την Kaitlyn Boyer, έδειξε να δοκιμάζει αυτή τη  θεωρία εφαρμόζοντας έναν ορό υαλουρονικού οξέος στα μαλλιά της για δύο εβδομάδες και κατέγραφε την "αντίδραση" των μαλλιών της. Όπως θα δείτε και μόνοι σας στο video, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: τα μαλλιά που ήταν εμφανώς ξηρά και εύθραυστα φαίνεται να είναι ανανεωμένα και λαμπερά μετά από λίγες μέρες.

@katilynroundtree

Saw a TikTok that said hair oil doesn't moisturize your hair, only water can. So I tried Hyaluronic Acid! 🤯 #hyaluronicacid #hair #hairhack #dryhair

♬ Good as Hell - Lizzo

Στο τέλος των δύο εβδομάδων, η Boyer ισχυρίστηκε ότι τα μαλλιά της ήταν εμφανώς πιο υγιή. 

Ένα προϊόν που διαθέτει υαλουρονικό είναι ο ορός της Kerastase Cicaplasme Blond Absolu Heat Protecting Serum. Πρόκειται για έναν ορό που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα χαρίζοντας απαλότητα και δύναμη στην τρίχα. Αυτό το πετυχαίνει χάρη στο υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ο συνδυασμός είναι σχεδόν μαγικός αφού τα μαλλιά επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

Προσθέστε το υαλουρονικό οξύ στη φροντίδα των μαλλιών σας και θα δείτε την αλλαγή που θέλατε για τη νέα σεζόν! 

Δείτε ακόμη: