ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να λούζετε τα μαλλιά σας σωστά, σύμφωνα με τους hair experts


Ελένη Τσούτση

3 Μαρτίου 2022

Πώς να λούζετε τα μαλλιά σας σωστά, σύμφωνα με τους hair experts
Pexels
Αναρωτηθήκατε ποτέ αν λούζετε τα μαλλιά σας σωστά; Αν όχι, ίσως θα έπρεπε γιατί ενδέχεται να κάνετε κάποια λάθη που έχουν ως αποτέλεσμα τα θαμπά και ξηρά μαλλιά

Η περιποίηση των μαλλιών είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γυναικεία ομορφιά. Οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν ότι η περιποίηση των μαλλιών ξεκινά με τη χρήση μόνο ποιοτικών προϊόντων και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε ή να μην κάνετε στο λούσιμο και να δώσετε στα μαλλιά σας extra λάμψη και ζωντάνια. Έτσι, συμβουλευτήκαμε τους επαγγελματίες για να μάθουμε ακριβώς να κάνουμε για να έχουμε όμορφα και υγιή μαλλιά.

Less Is More: Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών κάθε μέρα

«Το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών σας θα τα αφαιρέσει από τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής σας», λέει η Keri Duncan, hair expert. «Με την πάροδο του χρόνου, το τριχωτό της κεφαλής σας θα δουλεύει διπλά για να παράγει ακόμα περισσότερο λάδι». Για να σπάσει ο κύκλος, η Duncan συνιστά να «εκπαιδεύσετε ξανά τα μαλλιά σας» χρησιμοποιώντας ένα dry shampoo, εκείνες τις μέρες που νιώθετε τα μαλλιά σας λιπαρά.

Jenny.Gr
Kérastase Fresh Affair Dry Shampoo

Αν όχι καθημερινά, όμως, πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Η Tiffany Young, CEO της εταιρείας ThinHairThick, λέει ότι εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας. Όσες έχουν λεπτά μαλλιά μπορούν να λούζονται κάθε δεύτερη μέρα, καθώς εμφανίζουν λιπαρότητα πιο γρήγορα. Όσες έχουν πιο πλούσια μαλλιά, θα πρέπει να λούζονται κάθε 4 μέρες αν είναι δυνατόν. Δεδομένου ότι τα σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι ξηρά, μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από τα φυσικά έλαια που παράγει το τριχωτό της κεφαλής.

Jenny.Gr
Pexels

Χρησιμοποιήστε διπλή δόση σαμπουάν και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό

Να είστε ιδιαίτερα ευγενικοί όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας και μην κάνετε πολύ σκληρό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ακόμη, καλό είναι να λούζετε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν δυο φορές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αφιερώστε ένα έως τρία λεπτά στο μασάζ. Το μασάζ θα ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Ένα ακόμη #ProTip: Για να δώσετε ένα διάλειμμα στα δάχτυλά σας, επενδύστε σε μια βούρτσα καθαρισμού του τριχωτού της κεφαλής. Είναι μια κυκλική βούρτσα σαν δίσκος με πλαστικά δόντια. Η χρήση της βούρτσας βοηθά το σαμπουάν να διεισδύσει πιο αποτελεσματικά στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Jenny.Gr
Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager

Ανεξάρτητα από την ώρα που επιλέγουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας, υπάρχει μία συνήθεια την οποία πρέπει να αλλάξουμε, καθώς καταστρέφει τα μαλλιά μας και συγκεκριμένα τις άκρες.

Jenny.Gr
Pexels

Πιο συγκεκριμένα, οι hair experts συμβουλεύουν να μη χτενίζουμε τα μαλλιά μας, όταν είναι βρεγμένα. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε πιο εύκολα. Πρέπει πρώτα να τα στεγνώνουμε με πιστολάκι ή να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά και στη συνέχεια να τα βουρτσίζουμε ξεκινώντας μάλιστα από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τις ρίζες.

Προτείνουν μάλιστα για να ενισχύσουμε την υγεία στις άκρες, να χρησιμοποιούμε ενυδατικό λάδι. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατώσουμε αλλά και να μαλακώσουμε τις άκρες και να μπορέσουμε να τις χτενίσουμε, όταν είναι στεγνές.

Αν δεν έχετε χρόνο για να περιμένετε να στεγνώσουν τα μαλλιά σας φυσικά ή με πιστολάκι, μπορείτε να τους δώσετε κίνηση με salt spray και να δημιουργήσετε wavy look.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.