ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνετε στο styling των μαλλιών σας και τα φθείρει


Ελένη Τσούτση

22 Μαρτίου 2022

Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνετε στο styling των μαλλιών σας και τα φθείρει
Μπορεί μερικές συνήθειες που ακολουθούμε στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών μας να δείχνουν «άκακες» αλλά στην πραγματικότητα δημιουργούν μεγάλη φθορά στην τρίχα

Οι experts μίλησαν και αν θέλουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά δεν έχουμε παρά να τους ακούσουμε.

Μια συμβουλή που όπως επισημαίνουν είναι πολύτιμη για την ποιότητα της τρίχας είναι να μην ξανακάνουμε styling, όταν έχουμε ήδη κάνει. Τι έννουν, δηλαδή;

Αν έχετε ισιώσει τα μαλλιά σας ή έχετε κάνει μπούκλες καλό είναι να μην ξανακάνετε styling μια ή δύο μέρες μετά το αρχικό σας styling.Το ζήτημα είναι ότι ενώ είναι μια καλή τεχνική που εξοικονομεί χρόνο, κάνει όμως πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα μαλλιά σας από ό,τι φαντάζεστε. Η εφαρμογή θερμότητας σε μαλλιά που έχουν ήδη «περαστεί» με θερμότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη, με αποτέλεσμα εύθραυστα, ξηρά μαλλιά που σπάνε εύκολα. Και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου!

Jenny.Gr

«Αν χρειάζεται να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας τις ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ των λουσιμάτων, προσπαθήστε να μην ξαναθερμάνετε τα μαλλιά που έχουν ήδη περαστεί με θερμότητα. Αυτό ασκεί επιπλέον πίεση στους δεσμούς της τρίχας και δεν αφήνει τα μαλλιά να μεγαλώσουν σωστά», λέει ο κορυφαίος κομμωτής, Tom Smith..

Ακόμη και να έχετε εντάξει αυτή την συνήθεια στην ρουτίνα σας, ποτέ δεν είναι αργά για να την αλλάξετε. Μπορεί να μην σας βολεύει αυτή τη στιγμή, αλλά θα σας γλιτώσει από ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά μακροπρόθεσμα.

Jenny.Gr

Δοκιμάστε λοιπόν ένα updo χτένισμα, προσθέτοντας λίγο λαδάκι ή αλλάζοντας τη χωρίστρα σας για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας, αντί να ξαναχρησιμοποιήσετε θερμότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.