AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

7 σαμπουάν για σγουρά μαλλιά και τέλειες μπούκλες


Ελένη Τσούτση

23 Οκτωβρίου 2022

7 σαμπουάν για σγουρά μαλλιά και τέλειες μπούκλες
Έχετε σγουρά μαλλιά; Σας έχουμε τα must-have σαμπουάν που πρέπει να δοκιμάσετε

Τα σγουρά μαλλιά πολλές φορές είναι απείθαρχα και δεν συνεργάζονται μαζί μας. Το μυστικό όμως κρύβεται στην σωστή φροντίδα τους και φυσικά στα κατάλληλα haircare προϊόντα. Ακόμη, ένα ωραίο κούρεμα μπορεί να αναδείξει ακόμη καλύτερα τις ανάλαφρες μπούκλες χαρίζοντάς τους την ζωντάνια και την ελαστικότητα που τους αξίζει! Πρώτα από όλα, αναζητήστε έναν hair stylist που θα μπορεί να σας προτείνει το ιδανικό haircut για τα σγουρά σας μαλλιά.

Όσες έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά λοιπόν μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένα tips για τον τρόπο που περιποιείστε τα μαλλιά σας για υπέροχες ανάλαφρες μπούκλες.

  • Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν για φυσικά σγουρά μαλλιά, που περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες. Δώστε σημασία στα προϊόντα που λούζετε τα μαλλιά σας, καθώς αυτό είναι η αρχή όλων! Το μαλακτικό μαλλιών καλό είναι να μένει στα μαλλιά, προτιμήστε τις leave in φόρμουλες που προλαμβάνουν το φριζάρισμα και διατηρούν τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.
  • Μετά το λούσιμο μπορείτε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, έτσι κλείνουν τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν, πράγμα που συμβαίνει συχνά στα σγουρά μαλλιά. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το πιστολάκι, αν το χρησιμοποιήσετε για κάποιο χτένισμα, τότε στο τέλος βάλτε τον διακόπτη στον κρύο αέρα.
  • Προτιμήστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά, καθώς οι πολύ βρεγμένες τρίχες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα. Ακόμη, η ιδανική χτένα έχει χοντρά δόντια.
  • Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας , ξεκινήστε πρώτα από τις άκρες και συνεχίστε, ανεβαίνοντας σταδιακά 3-4 εκατοστά, τούφα-τούφα.
  • Κάντε δύο φορές τις εβδομάδα σπιτικές θεραπείες μαλλιών για ενυδάτωση, προστασία και λάμψη.
  • Τέλος, το πιο συχνό είναι να δυσκολεύεστε να επιλέξετε κούρεμα, καθώς φοβάστε για το αποτέλεσμα οπότε καλό είναι να αποφύγετε τα κουρέματα με ίσιο μήκος στις άκρες. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας αραιώσει τα μαλλιά στις άκρες, με ελάχιστη διαφορά μήκους, ώστε να πέφτουν όμορφα και να μη φουντώνουν.

Βρείτε στην παρακάτω gallery μερικά από τα καλύτερα σαμπουάν για σγουρά μαλλιά: