ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Αυτά είναι τα θρεπτικά έλαια που θα λατρέψουν τα μαλλιά σας


Ελένη Τσούτση

10 Νοεμβρίου 2022

Αυτά είναι τα θρεπτικά έλαια που θα λατρέψουν τα μαλλιά σας
Instagram/@allanaramaa
Αν θέλετε λαμπερά μαλλιά γεμάτα υγεία, τα λαδάκια έχουν τότε σίγουρα θέση στο νεσεσέρ σας

Όταν βάζουμε στόχο να περιποιηθούμε συστηματικά τα μαλλιά μας το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να επενδύσουμε στα κατάλληλα προϊόντα όπως σαμπουάν, conditioner και μάσκες. Κάτι όμως ξεχνάμε και αυτά είναι τα θρεπτικά έλαια για το τριχωτό της κεφαλής.

Το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το πρόσωπο και το σώμα και ως εκ τούτου, απαιτεί διαφορετικά προϊόντα - όπως σημειώσαμε τα ειδικά λαδάκια για το τριχωτό της κεφαλής, δηλαδή οι στοχευμένες θεραπείες και οι οροί.

Τα έλαια αυτά για το τριχωτό της κεφαλής μπορούν όχι μόνο να θρέψουν και να ενυδατώσουν το τριχωτό, αλλά στην πραγματικότητα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Είτε τα χρησιμοποιείτε ως θεραπεία είτε πριν από το λούσιμο διαθέτουν τόσο ευεργετικά συστατικά που θα αναζωογονήσουν τα μαλλιά σας σε βάθος.

Jenny.Gr

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, ορισμένα έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπησή της. Αν από την άλλη τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας τείνουν να είναι ξηρά, τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής με καταπραϋντικά συστατικά όπως το λάδι δέντρου τσαγιού μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση.

«Τα έλαια ενυδατώνουν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής πολύ περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν»

αναφέρει στο TZR ο Anthony Rossi Jr., δερματολόγος. «Αυτό είναι διαφορετικό από την απλή ενυδάτωση της τρίχας που κάνει για παράδειγμα το conditioner. Με την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, καταπολεμά το ξηρό δέρμα που προκαλεί πιτυρίδα ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (μια πιο φλεγμονώδη κατάσταση σε σύγκριση με την πιτυρίδα) που συχνά μπορεί να προκαλεί φαγούρα».

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός λαδιού για το τριχωτό της κεφαλής, ο Rossi συνιστά να αναζητήσετε συστατικά όπως το λάδι jojoba ή το λάδι αργού, καθώς απορροφώνται καλά και έχουν ένα ευχάριστο άρωμα. Αν σας ανησυχεί η αραίωση των μαλλιών, προτείνει να αναζητήσετε λάδι δεντρολίβανου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανάπτυξη της τρίχας.

Olaplex No. 7 Bonding Hair Oil

Jenny.Gr

Moroccanoil Oily Scalp Treatment

Jenny.Gr

Honey Infused Scalp Treatment Serum

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.