ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι αφέλειες που ταιριάζουν στο δικό σας σχήμα προσώπου


Ελένη Τσούτση

20 Μαρτίου 2023

Οι αφέλειες που ταιριάζουν στο δικό σας σχήμα προσώπου
Splash Ideal Images
Οι αφέλειες είναι από τις μικρές αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν αμέσως το στιλ σας

Οι αφέλειες συνεχίζουν και αυτή τη σεζόν να είναι μέσα στις κυρίαρχες τάσεις και πολλές γυναίκες επιθυμούν να τις δοκιμάζουν αλλά ίσως διστάζουν καθώς σκέφτονται ότι δεν έχουν το ιδανικό σχήμα προσώπου. Αυτό όμως αποτελεί έναν μύθο καθώς οι αφέλειές έχουν πολλές εκδοχές, έτσι ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα αλλά πρέπει να βρείτε το ιδανικό στιλ που σας ταιριάζει. Ασχέτως με το μήκος μαλλιών, οι αφέλειες αποτελούν ένα στοιχείο που μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και το κούρεμά σας, ανάλογα με το πως θα τις χτενίσετε.

Φυσικά, «μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε τύπο αφέλειας ανεξάρτητα από το σχήμα προσώπου», δήλωσε ο Jon Reyman, κομμωτής στο Glamour. Αλλά αν θέλετε λίγη έμπνευση κάντε scroll για να βρείτε τις ωραίοτερες αφέλειες που θα σας βάλουν σε σκέψεις για το επόμενο κουρεμά σας.

Μακρόστενο πρόσωπο

Jenny.Gr
Instagram/@bizceizleyin

Το μακρόστενο σχήμα προσώπου έχει μεγάλο ύψος σε σχέση με το πλάτος του, έτσι θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αφελειών που θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο οβάλ και θα κάνει να δείχνει το μέτωπό σας μικρότερο.

Στρογγυλό πρόσωπο

Jenny.Gr
Instagram/@matildadjerf

Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου έχει ίδιο πλάτος στο επάνω και στο κάτω μέρος, αλλά έντονα ζυγωματικά. Επομένως θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αφελειών που να μην τονίζει τα ζυγωματικά, αλλά να δίνει την ψευδαίσθηση ενός μακρόστενου και πιο λεπτού προσώπου.

Οβάλ πρόσωπο

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

Το οβάλ πρόσωπο είναι το ιδανικό σχήμα και του ταιριάζουν όλα τα κουρέματα. Έτσι, αν επιλέξετε αφέλειες για οβάλ πρόσωπο θα έχετε ένα εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τετράγωνο πρόσωπο

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

Αυτό το σχήμα προσώπου έχει ίδιο πλάτος και ύψος, με καθορισμένη γραμμή πηγουνιού. Σε αυτή την περίπτωση, οι κοντές αφέλειες θα κάνουν το ύψος του προσώπου σας πιο μικρό και θα τονίζουν τα ζυγωματικά. Οπότε, οι ιδανικές αφέλειες για ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι οι μακριές, βαριές που φτάνουν στην μέση του φρυδιού ή κάτω από αυτό.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Jenny.Gr
Instagram/@lillycolins

Το σχήμα αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο, αφού έχει πλατύ μέτωπο και τριγωνικό πηγούνι με μικρό σαγόνι. Οι αφέλειες που ταιριάζουν σε ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς είναι οι πλάγιες με επίπεδα που θα τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και στην μέση του προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.