ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς η τρετινοΐνη βοηθάει τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα;


Ελένη Τσούτση

27 Μαρτίου 2023

Πώς η τρετινοΐνη βοηθάει τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα;
Instagram/@bizceizleyin
Eσείς θα δοκιμάζατε το παρακάτω beauty hack;

Το TikTok κάθε μέρα έχει να μας δώσει πολλά beauty hacks άλλα ακούγονται λογικά και άλλα εξωφρενικά. Το ζήτημα είναι πάντα ποια από όλα δουλεύουν. Ένα hack που «ξεπήδησε» και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχει αποτέλεσμα είναι η χρήση της τρετινοΐνης, η οποία όπως ισχυρίζονται οι χρήστες βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν και αποτρέπει την τριχόπτωση. Το Popsugar λοιπόν ρώτησε τους experts για να αναλύσουν αν όντως το συγκεκριμένο tip κάνει όλα όσα ακούμε συνεχώς στο #foryou μας στο TikTok.

Τι είναι η τρετινοΐνη;

H τρετινοΐνη είναι ένα παράγωγο βιταμίνης Α που εμπίπτει στην κατηγορία των συστατικών των ρετινοειδών. «Η τρετινοΐνη αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία της ακμής», αναφέρει ο δερματολόγος Goren. «Όταν χρησιμοποιείται τοπικά στο δέρμα, μειώνει τη φλεγμονή». Το προϊόν πωλείται ως κρέμα ή τζελ με ιατρική συνταγή και συχνά συνταγογραφείται για τη θεραπεία της ακμής και της υπερμελάγχρωσης, καθώς και για την πρόληψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η τρετινοΐνη δρα επιταχύνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, κάτι που βοηθά το δέρμα να απαλλαγεί από τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα. «Επιταχύνοντας τη διαδικασία ανανέωσης, η τρετινοΐνη ενθαρρύνει νέα, φρέσκα κύτταρα του δέρματος και τους παρέχει την υποστήριξη που χρειάζονται διεγείροντας την παραγωγή του πρωτεϊνικού κολλαγόνου. Η παραγωγή νέου κολλαγόνου και συμβάλλει στη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος», δήλωσε στο POPSUGAR η Whitney Tolpinrud, δερματολόγος.

Οι συχνές παρενέργειες της χρήσης τρετινοΐνης είναι η ερυθρότητα, η ευαισθησία στον ήλιο, η υπερμελάγχρωση, η ξηρότητα και ο κνησμός.

Η τρετινοΐνη τελικά βοηθάει να μακρύνουν τα μαλλιά;

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας. «Αν και δεν χρησιμοποιείται συνήθως για αυτόν τον σκοπό, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση της τρετινοΐνης για την ανάπτυξη της τρίχας» , δηλώνουν οι δερματολόγοι. Η Vasyukevich συμφωνεί, προσθέτοντας: «Υπήρξαν μελέτες που δείχνουν ότι συγκεκριμένα ρετινοειδή μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη των κυττάρων, με την τρετινοΐνη να είναι μία από τις κύριες». Τα ρετινοειδή αυξάνουν την ανταπόκριση της μινοξιδίλης και σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2019, «43% των ατόμων που τη δοκίμασαν είχαν αποτελέσματα μετά από λίγες εβδομάδες».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να εφαρμόζετε την τρετινοΐνη στα μαλλιά σας. Αντίθετα, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με το ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς και να πάρετε κάτι που συνταγογραφείται ειδικά για την τριχόπτωση.

@ameliagartner Shhhh 🤫 #womenwithhairloss #australianwomen #newmums #postpardumhairloss #hairloss #tretinoin #hairtok #haircare #hairhack #skinhack #beautyhack #hacks #hairtutorial #hairstyle #hairexperts #hairtransformation #hairstylist #capixyl #hairgrowth #hairloss #hairgrowthtips #hairgrowthserum #hairshedding #hairfall #hairthinning #postpregnancyhairloss #postpregnancyhairfall #hairfall #mumlife #womenwithchildren ♬ Woop Baby - Letherette

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.